V sredo bo sprva oblačno z občasnimi padavinami, a razporeditev in količina padavin sta precej nezanesljivi. Najbolj verjetno bo deževalo v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji. Popoldne se bo ponekod v vzhodnih krajih oblačnost trgala, padavine bodo postopno oslabele. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem in v vzhodnih krajih do okoli 20 stopinj.

V četrtek bo zmerno oblačno, v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne nizka oblačnost, ponekod pa lahko tudi nekaj megle. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V petek bo večinoma sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

K nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak

Vremenska slika: Nad vzhodno in deloma srednjo Evropo ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad srednjo Evropo zadržuje višinsko jedro hladnega zraka, ki vpliva tudi na vreme pri nas. Od juga k nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sredo bo ponekod na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške zmerno, občasno pretežno oblačno. Drugod bo prevladovalo oblačno vreme, iznad severnega Jadrana se bo dež razširil nad sosednje kraje Italije in avstrijske Koroške ter deloma Štajerske. Ob severnem Jadranu bo zapihala večinoma šibka burja.