Z uvrstitvijo v polfinale turnirja serije masters v Šanghaju je Nemec Aleksander Zverev postal peti igralec, ki si je zagotovil nastop na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. Zverev je bil v četrtfinalu boljši od Britanca Kyla Edmunda. V polfinalu čaka Nemca visoka ovira, saj se bo pomeril z Novakom Đokovićem. Srb je v ponovitvi letošnjega wimbledonskega finala proti Južnoafričanu Kevinu Andersnu v prvem nizu rešil zaključno žogico, v podaljšani igri in drugem nizu pa je bil za razred boljši od tekmeca, ki ohranja veliko možnosti, da si na naslednjih turnirjih pribori vstopnico za London.

Borna Čorić se je drugič letos uvrstil v polfinale turnirja serije masters 1000, potem ko mu je podoben podvig uspel v Indian Wellsu. Po zmagi nad Avstralcem Matthewom Ebdnom je razmerje zmag in porazov na letošnjih najmočnejših mastersih izboljšal na 14:7. Tudi Hrvata čaka visoka ovira, in sicer Roger Federer. Branilec naslova v Šanghaju je namreč v zadnjem četrtfinalu sploh prvič na Kitajskem dobil dvoboj brez izgubljenega niza. S 6:4, 7:6 (4) je bil boljši od Japonca Keija Nišikorija, ki ima lepo izhodišče, da se vnovič uvrsti na sklepni turnir najboljše osmerice v Londonu.

Če se bo Đoković jutri v Šanghaju uvrstil v finale, bo ne glede na razplet turnirja v ponedeljek na svetovni lestvici prehitel Federerja ter postal 2. igralec sveta. V primeru, da bo Srb četrtič v karieri osvojil turnir, bo za Špancem Rafaelom Nadalom znižal zaostanek na 215 točk.