Prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je danes v svoji »pariški dnevni sobi«, kot številni strokovnjaki imenujejo osrednje igrišče Roland Garrosa, vnovič pokazal izvrstno igro in se prepričljivo uvrstil med najboljših 32 igralcev. Španec je Argentincu Guidu Pelli prepustil le štiri igre in potrdil, da je v moški konkurenci edini favorit za osvojitev lovorike.

Garbine Muguruza je v prvih dveh krogih pokazala odlično igro, s katero je postala ena od favoritk za najvišja mesta. Španka dobro ve, kako se streže stvarem v Parizu, saj je bila predlani zmagovalka turnirja. Potem ko je v prvem krogu uspešno prestala test proti Rusinji Svetlani Kuznjecovi, je danes s 6:4, 6:3 ugnala domačinko Fiono Ferra, sicer povabljenko na turnir. »Bila sem zbrana, saj sem se zavedala, da se lahko dvoboj hitro obrne. Tega si proti domačinki nisem smela privoščiti. Zaradi vremena se za zdaj razmere v Parizu menjajo, zato je težko najti pravo formo in igro,« pravi Garbine Muguruza, ki ji na poti do uspehov na treningih občasno pomaga slovenski igralec Tom Kočevar Dešman. Mimogrede, Slovenec te dni uspešno tekmuje na turnirju nižjega ranga v Bosni in Hercegovini, kjer se je danes po zmagi nad domačinom Bodinom Zarkovićem uvrstil v četrtfinale.

Vloge favorita danes ni upravičil Denis Šapovalov (25. na svetu). Kanadski najstnik je veliko obetal in napovedoval, njegove sanje pa je že v drugem krogu razblinil Nemec Maximilian Merterer. Marin Čilić je upravičil vlogo favorita proti Hubertu Hurkaczu. Poljaku, ki je svoj talent na začetku letošnjega leta pokazal tudi v Sloveniji, kjer je v dvoboju Davisovega pokala priznal premoč Aljažu Bedenetu, a v odločilnem dvoboju ugnal Toma Kočevarja Dešmana. Hrvaški dan v moški konkurenci je dopolnil Borna Čorić, pravljico pa je preprečila Donna Vekić, ki je morala priznati premoč Rusinji Marii Šarapovi. V šestnajstino finala so napredovale tudi druge favoritke, in sicer Nizozemka Kiki Bertens, Čehinja Karolina Pliskova, Romunka Simona Halep in Nemka Angelique Kerber.

Slovenski tenis je danes dočakal prvo letošnjo zmago v Parizu. Po treh porazih med posamezniki Dalile Jakupović, Polone Hercog in Aljaža Bedeneta je zanjo v opoldanskem času poskrbela Jakupovićeva. Slovenka je v paru z Rusinjo Irino Horomačevo gladko ugnala Britanko Naomi Brady in Poljakinjo Magdo Linette. V nadaljevanju dneva je odlično opravila svoj nastop Andreja Klepač. Primorka in Maria Jose Martinez Sanchez sta v prvem krogu med dvojicami Poljakinji Monique Adamczak in Kitajki Wang Yafan prepustili le štiri igre. Da je bil danes dan Andreje Klepač, je dokazala med mešanimi pari, kjer je s partnerjem Julienom Rojerjem nadigrala lansko zmagovalko med posameznicami Latvijko Julio Ostapenko in beloruskega velikana Maksa Mirnjija. Popoln slovenski dan je s četrto zmago priborila Katarina Srebotnik, ki je bila med dvojicami skupaj z Laro Arruabarreno v treh nizih boljša od Elise Mertens in Demi Schuurs.

Veliko luči v jutrišnjih dvobojih posameznikov bo usmerjenih na Aleksandra Zvereva. Nemec, ki je v tej sezoni poleg Rafaela Nadala edini na svetu dobil turnir na pesku serije 1000, se bo v šestnajstini finala pomeril z Bošnjakom Damirjem Džumhurjem, 29. igralcem sveta. Medtem ko Zverev na turnirjih najvišjega ranga dokazuje, da je trenutno najboljši mladi igralec na svetu, je njegova statistika na grand slamih zelo slaba. Nikoli namreč na turnirjih največje četverice še ni ugnal igralca, ki je na svetovni lestvici uvrščen med najboljših 50. Nihče ne dvomi, da se bo ta trend prej ali slej ustavil, a Džumhur bo storil vse, da bo trajal vsaj do Wimbledona. Zverev je v Parizu že v drugem krogu zaostajal v nizih z 1:2 proti Srbu Dušanu Lajoviću, a gladko dobil četrti in peti niz. Prvi večji preizkus na letošnjem Roland Garrosu jutri čaka tudi Novaka Đokovića, ki se bo v tretjem krogu pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom.