Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je danes odpravil v Moskvo, kjer bo prihodnji teden nastopil na močnem mednarodnem turnirju. Na serijo zadnjih treh posamičnih turnirjev v sezoni se je pod vodstvom trenerja Marka Subotića pripravljal v Ljubljani, kamor je prišel po zmagi na turnirju svetovnega izziva v Orleansu. Po Moskvi bo tekmoval še na Dunaju in v Parizu, kjer si bo moral mesto na glavnem turnirju zagotoviti v kvalifikacijah.

Motivacije mu ne manjka

Bedene je sodelovanje s Subotićem začel z dvema porazoma v New Yorku in Sankt Peterburgu, po katerih je slovensko-srbska naveza spremenila načrte. »Poraza mi nista vzela volje, saj nisem imel posebnih rezultatskih načrtov. Predvsem je bilo pomembno, da sem spremenil malenkosti v svoji igri in verjel, da sem na pravi poti,« je pred odhodom v Moskvo odgovoril Aljaž Bedene. »Res vsaka zmaga pride ob pravem času, a tokratna v Franciji je bila res kot naročena,« priznava Ljubljančan, ki si je po 125 točkah opomogel na svetovni lestvici ter se znova približal najboljši petdeseterici, medtem ko je vmes že nazadoval proti stoterici.

»Motivacije v zadnjem delu sezone mi ne manjka. Seveda so mi po turnirski zmagi spet nekoliko zrasli apetiti. Vsak dvoboj bom poskušal zmagati. Z Markom sodelujeva zelo dobro in oba si želiva, da bi igro nadgradila z novimi uspehi. Do konca leta želim osvojiti čim več točk na svetovni lestvici,« priznava Bedene. »Na Dunaju in v Parizu sem v preteklosti že igral in vselej sem se dobro počutil. Upam, da bo tako tudi letos,« dodaja 66. igralec sveta.

Federer stežka v četrtfinale

Novak Đoković je na turnirju serije masters v Šanghaju nervozno začel dvoboj proti Marcu Cecchinatu, ki na turnirjih s trdo podlago vse bolj dokazuje, da njegovi uspehi na peščenih turnirjih niso bili naključni. Srb je namreč po zapravljenih priložnostih za odvzem servisa na začetku dvoboja kazal negativna čustva, zato je imel nekaj težav tudi s svojim začetnim udarcem. Ko pa je v deseti igri prvega niza izkoristil sedmo žogico za odvzem servisa, je srbski stroj deloval brezhibno. V drugem nizu je celo zavezal kravato Italijanu ter se mu na lep način maščeval za poraz v četrtfinalu Rolanda Garrosa.

V četrtfinale mastersa v Šanghaju se je uvrstil tudi Roger Federer, ki se je na drugem dvoboju zapored bojeval do zadnjih atomov moči. Branilcu naslova se je najprej odlično upiral Rus Danil Medvedjev, ki je v Kitajsko pripotoval s popotnico turnirske zmage v Tokiu. Federer je dvoboj dobil s 6:4 v odločilnem nizu. Tudi včeraj je po dobljenem prvem nizu presenetljivo popustil ter kožo reševal v tretjem nizu. Španec Roberto Bautista Agut je sicer v osmem medsebojnem dvoboju proti Federerju prvič dobil niz, ne pa tudi prvega dvoboja.

Kar štirje igralci so v igri za številko ena ob koncu koledarskega leta. Argentinec Juan Martin del Potro je včeraj predal dvoboj proti Hrvatu Borni Čoriću ter se oddaljil od želje, da bi prvič v karieri postal najvišje uvrščeni igralec. Ker Nadal zdravi poškodbo, imata največ možnosti Federer, ki se bo danes v Šangaju pomeril z Japoncem Keiom Nišikorijem, in Đoković. Srb bo v ponovitvi wimbledonskega finala igral proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu. Ko smo vprašali Bedeneta, kdo bo po njegovem mnenju končal koledarsko leto najbolj nasmejan, ni imel dvomov. »Po mojem bo to Novak Đoković,« je bil odločen Bedene.