Švica je januarja letos v finalu teniškega Hopmanovega pokala v Perthu premagala Nemčijo z 2:1. Posamični zmagi sta dosegla nekdanja prva igralca sveta Roger Federer in Angelique Kerber, po izenačenem izidu pa je odločala igra dvojic, v kateri sta slavila Federer in Belinda Benčić.

Na 31. Hopmanovem pokalu bo nastopilo osem teniških reprezentanc. Ekipe so razdeljene v dve skupini. V skupin A so Francija (Lucas Pouille, Alize Cornet), Španija (David Ferrer, Garbine Muguruza), Nemčija (Alexander Zverev, Angelique Kerber) in Avstralija (Matt Ebden, Ashleigh Barty).

V skupini B so Velika Britanija (Cameron Norrie, Katie Boulter), Grčija (Stefanos Tsitsipas, Maria Sakkari), Švica (Roger Federer, Belinda Benčić) in ZDA (Frances Tiafoe, Serena Williams).

Vsaka ekipa bo v skupini igrala s preostalimi tremi, v posamičnih dvobojih in mešanih parih, zmagovalki skupin pa se bosta nato za naslov udarili v finalu. Triindvajsetkratna zmagovalka turnirja za grand slam med posameznicami Williamsova se bo s Federerjem, ki ima na svojem računu 20 grand slam lovorik, pomerila že v uvodnem dvoboju na novega leta dan.