Incident v finalu ženskega dela odprtega prvenstva ZDA še naprej buri duhove. Japonka Naomi Osaka je sicer ob prvi uvrstitvi v finale senzacionalno premagala svojo vzornico Sereno Williams, a namesto o prvem grand slamu za Japonsko in osebnem dosežku 20-letnice, so se mediji razpisali o Sereninem incidentu s sodnikom.

Glavni sodnik Carlos Ramos je namreč ameriški zvezdnici odvzel točko zaradi nedovoljene pomoči trenerja s tribune, nato pa je bila še dvakrat kaznovana zaradi nešportnega obnašanja. Po dolgem pregovarjanju in prihodu vodstva turnirja na igrišče, je sodnikovo početje nazadnje označila kot »seksistično«, rekoč, da moški tenisači počnejo mnogo hujše stvari, vendar ostanejo nekaznovani.

Zgodba je včeraj z objavo v priljubljenem avstralskem časopisu Herald Sun dobila novo poglavje. Potem ko je upodobitev postala viralna, se na družbenih omrežjih vrstijo kritike, saj mnogi menijo, da je upodobitev Američanke rasistična. Način upodobitve je številne spomnila na rasistično otroško knjigo iz leta 1899 The Story of Little Black Sambo. Britanska pisateljica J. K Rowling pa je recimo zapisala, da je avtorju uspelo »eno izmed najboljših športnic zreducirati na seksistične in rasistične stereotipe, drugo igralko pa spremeniti v brezobličen rekvizit«.

Knight je na očitke dejal, »da karikatura nima nobene povezave s spolom in raso, temveč govori o neprimernem obnašanju« in da je na podoben način pred nekaj dnevi upodobil avstralskega teniškega igralca Nicka Kyrgiosa. Zagovorniki upodobitve se sprašujejo, če ljudje sploh razumejo satiričnost karikatur v dnevnem časopisju.