Začelo se je maja prejšnje leto, ko so mediji poročali o težavah Ronalda s španskimi davčnimi oblastmi. Portugalski nogometni zvezdnik je nato nazadnje zaradi utaje davkov dobil dve leti pogojne zaporne kazni, ob tem pa je moral plačati še 18,8 milijona evrov.

Španski časnik El Mundo poroča, da je Ronaldo že maja 2017 na domu svojega agenta Jorgeja Mendesa sklical sestanek, na katerem so bili prisotni njegovi svetovalci. »Povedal sem jim, da ne želim tveganj. Nisem izobražen, vse, kar znam, je igrati nogomet, nisem pa neumen, ne zaupam nikomur. Zaradi tega svojim zaposlenim vedno plačam 30 odstotkov več od zahtevanega. Zato ker ne želim imeti problemov.«

Ko se je mesece kasneje nato vendarle moral pogoditi s španskimi davkarji, je bil izjemno razburjen. »Nikoli nisem rekel ne plačevanju davkov. Želim vedeti, kaj se je zgodilo. Nič mi ni jasno, davke bi morali poplačati sponzorji, zakaj torej obtožujejo mene,« nejeverne besede Portugalca povzema tudi Marca.

Prenizka plača in Di Stefano

Domnevno kot kompenzacijo za izgubo si je Ronaldo pri Realu želel izboriti višjo plačo, prste pa je imel posredno vmes tudi Lionel Messi, saj je Argentinec v tistem času pri Barceloni služil enkrat več, kar je Cristiano videl kot znak nespoštovanja. Za povrh je na boljše, vsaj kar se tiče denarja, odšel še Neymar, ko je podpisal za PSG. V povezavi s tem naj bi posredoval celo takratni trener pri Realu Zinedine Zidane, ki je vodstvo kluba pozval k rešitvi, saj se je jezni zvezdnik o tem preveč razgovoril v slačilnici.

Za povrh Ronaldo domnevno ni bil zadovoljen, da je v pogovorih o legendah kraljevega kluba pred njim pogosto kotiral Alfredo Di Stefano. Skupek okoliščin je naposled privedel do velikanskega, 117 milijonov evrov težkega prestopa v Torino, kjer sedaj nosi črno-beli vzorec Juventusa.

Med drugim naj bi v tem obdobju zavrnil ponudbe iz PSG-ja, Manchester Uniteda in Milana, ki je ponujal celo 150 milijonov evrov, a je Portugalca odvrnilo trenutno stanje v klubu. 33-letnik se je na koncu odločil za staro damo tudi zaradi želje po vnovični osvojitvi lige prvakov, saj Juventus konstantno odlično nastopa v tem prestižnem tekmovanju, prav tako pa ni pozabil, da se je italijanski prvoligaš zanj zanimal še v času, ko je igral za lizbonski Sporting.