V nedeljo bo povečini sončno, le občasno ponekod zmerno oblačno. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 21, najvišje dnevne pa od 29 do 33, na Goriškem okoli 35 stopinj.

Obeti: V ponedeljek in v torek bo sončno in vroče. Le izjemoma bo lahko v hribovitem svetu nastala kakšna vročinska nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom južne Evrope in Sredozemlja je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta z osvežitvijo je zajela zahodno Evropo. V višinah k nam od severozahoda priteka toplejši in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Sončno bo in vroče, danes bo nekaj več oblačnosti predvsem v sosednjih krajih vzhodno od nas. Popoldne je predvsem v Alpah možna kakšna nevihta.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv ugoden in spodbuden, po nižinah bo sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev. Svetujejo, naj se takrat izogibamo večjim naporom na prostem, uživamo lahko hrano in dovolj tekočine.