Francija in Danska sta igrali za prvo mesto skupine, obema pa je ustrezal tudi remi. Danska bi izpadla, v kolikor bi izgubila, hkrati pa bi zmagali Avstralci, ki so se v Sočiju merili s Perujem. Ne ena ne druga ekipa ni pokazala pretirane želje po zmagi, tako da kot prva v osmino finala napreduje Francija, Skandinavci pa kot drugi.

Danci so bolje začeli in imeli uvodno pobudo, najbolj aktiven je bil Martin Braithwaite, a so bili francoski branilci dovolj pazljivi. Francija je po dobrih dvajsetih minutah vzpostavila ravnotežje, toda pravih priložnosti ni imela. Igra je namreč pretežno potekala na sredini igrišča, edini omembe vreden poizkus prvega polčasa pa je prišel v 33. minuti z nog Ousmana Dembeleja, a je njegov strel zletel približno meter mimo desne vratnice Kasperja Schmeichla.

Francosko-danska uspavanka

Podobna zgodba je bila na igrišču tudi v drugem delu, Francozom, ki niso igrali v najmočnejši zasedbi, med drugim je manjkal Paul Pogba, se ni mudilo napasti danskega gola. V 68. minuti je na klop odšel še Antoine Griezmann, namesto njega pa je priložnost dobil Nabil Fekir, ki je nekaj minut po vstopu zunaj kazenskega prostora močno meril proti desni vratnici, a zadel zunanji del mreže. Dolgočasna tekma do konca ni postregla s čim vrednim omembe, tako da je ostalo pri neslavnih 0:0, kar se je na enaindvajsetem svetovnem prvenstvu torej zgodilo prvič po sedemintridesetih tekmah in trinajstih igralnih dneh.

Na sočasni tekmi je z goloma Andrea Carrilla (čudovit polvole) v 18. minuti in kapetana Paola Guerrera v 50. Peru proti Avstraliji, ki je za napredovanje v osmino finala nujno potrebovala zmago, dosegel tolažilno zmago. Zvečer ob 20.00 v skupini D sledita tekmi Islandija-Hrvaška in Nigerija-Argentina.

Francija : Danska

Peru : Avstralija