Brazilci so v prvem polčasu zelo hitro vzpostavili značilno kombinatorno igro, prvo priložnost pa so si pripravili v 12. minuti, ko je po daljši akciji Paulinho najprej ukanil svojega čuvaja, a nato s ponesrečenim strelom meril mimo desne vratnice. Osem minut kasneje je Coutinho svojemu soigralcu pokazal, kako se stvari streže in z zavitim strelom s kakšnih dvajsetih metrov zadel za 1:0 s pomočjo leve vratnice.

Tekma se je zatem povsem umirila, Brazilci so se očitno zadovoljili z minimalnim vodstvom, Švicarji pa niso imeli prave ideje, kako zapretiti na drugi strani. Edini omembe vreden poizkus do konca polčasa je prišel v sodnikovem dodatku, ko je po izvedbi kota brazilski branilec Thiago Silva z glavo meril čez gol.

Brazilija ugasnila v drugem polčasu

Ležerni Brazilci so na začetku drugega dela prejeli izenačujoči zadetek. Švicarje je po podaji iz kota v 50. minuti razveselil Steven Zuber (1:1). Prvi favoriti prvenstva so se sicer hitro odzvali in vzpostavili pobudo, vendar vse do 74. minute niso bili posebej nevarni. Takrat je Gabriel Jesus globoko v kazenskem prostoru prejel podajo, nad njim je bil storjen prekršek, a sodniki niso dosodili ničesar.

Blizu zadetka za vnovično vodstvo Brazilije je bil v zadnji minuti rednega dela Firmino, ki je po podaji iz prostega strela nevarno sprožil z glavo, a je njegov strel ubranil razpoloženi švicarski čuvaj Yann Sommer. V naslednjem napadu je mimo desne vratnice iz zelo dobrega položaja žogo poslal še branilec Miranda. Švicarji so tako uspeli zadržati poizkuse brazilskih nogometašev in zabeležili pomembno točko.

Brazilija : Švica