V ligi NHL sta bili ta teden na sporedu prvi tekmi finala Stanleyjevega pokala, po katerih sta Washington in Las Vegas izenačena na 1:1. Uvodno dejanje je pripadlo zlatim vitezom iz Las Vegasa, ki so v noči na torek na domačem ledu slavili s 6:4. Pri gostiteljih se je med strelce vpisalo pet igralcev, najučinkovitejši pa je bil Tomaš Nosek z dvema goloma. Svoj delež je prispeval tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je ustavil 24 od 28 strelov.

Finalna serija se je na istem prizorišču nadaljevala v noči na četrtek, tokrat pa je bil s 3:2 boljši Washington. Ta je po zaslugi Larsa Ellerja, Aleksandra Ovečkina in Brooksa Orpina po dveh tretjinah vodil s 3:2, v zadnji pa je za ohranitev vodstva poskrbel predvsem vratar Braden Holtby. Kanadski varuh mreže je ustavil skupaj 37 strelov, vključno s tistim Alexa Tucha dve minuti pred koncem, ko bi moral domačin iz neposredne bližine plošček le potisniti v mrežo, a se je Holtby izkazal z izjemno obrambo, ključno za zmago in izenačitev serije. »Hvala bogu, da je naš vratar. Ko smo ga potrebovali, se je izkazal, to pa je bila najverjetneje obramba leta. Sem brez besed. V tistem trenutku se ni predal, to je bila neverjetna obramba,« je soigralca pohvalil kapetan Aleksander Ovečkin, medtem ko je trener Washingtona Barry Trotz dodal: »To je bilo delo hokejskih bogov. Ko je Holtby ustavil ta strel, sem vedel, da bomo zmagali.« Serija se zdaj seli v Washington, kjer bo naslednja tekma na sporedu v noči s sobote na nedeljo.

Četrti zaporedni finale Golden Stata in Clevelanda

V ligi NBA se je danes ponoči začel finale, v katerem že četrtič zapored igrata Golden State in Cleveland. Oba finalista sta za napredovanje morala igrati sedem tekem. Aktualni prvaki iz Oaklanda so s 4:3 premagali Houston, medtem ko je bil Cleveland s 4:3 boljši od Bostona. Golden State je v vlogi velikega favorita. Ima občutno širši kader in tudi bolj razpoložene igralce, saj se štirje lahko pohvalijo, da v tej končnici v povprečju dosegajo dvomestno število točk – Kevin Durant (29), Stephen Curry (24,8), Klay Thompson (20,5) in Draymond Green (11,1). Na drugi strani sta pri Clevelandu le dva takšna igralca, premočno izstopa LeBron James (34), ki bo osmič zapored in devetič v karieri igral v finalu lige NBA, poleg njega pa še Kevin Love (13,9). Strokovnjaki napovedujejo, da se bo finalna serija končala podobno kot tista prejšnjo sezono, ko je Golden State zmagal s 4:1.

New Englandu točka proti vodilni Atlanti

V prvenstvu MLS so nogometaši New England Revolution v noči na četrtek gostili vodilno moštvo vzhodne konference, Atlanto United, in iztržili neodločen izid 1:1. Gostje so povedli v 23. minuti tekme z golom Josepha Martineza, gostiteljem pa je točko dve minuti pred koncem rednega dela priboril Teal Bunbury, ki je zadel z bele točke. Občasni slovenski reprezentant Antonio Mlinar Delamea je za New England tudi tokrat igral vso tekmo.

Atlanta še naprej vodi na vzhodu (26), drugi je Columbus (25) in tretji New York City (24), New England pa je z 19 točkami na šestem mestu. Na zahodu so na prvih treh mestih Sporting Kansas City (25), FC Dallas (23) in Los Angeles FC (21).