Apetiti slovenske moške namiznoteniške reprezentance na ekipnem svetovnem prvenstvu, ki se je po pričakovanjih končal z zmagoslavjem Kitajske v obeh konkurencah, so bili visoki. Slovenska moška reprezentanca si je namreč priborila mesto v elitni diviziji, v Švedsko pa je dopotovala kot tretja reprezentanca Evrope. Bojan Tokić, Darko Jorgić, Jan Žibrat in Deni Kožul so z uvrstitvijo od 17. do 20. mesta izenačili do zdaj najboljšo slovensko moško uvrstitev.

Moška reprezentanca je bila le točko oddaljena od uvrstitve med najboljših 16, a Bojan Tokić v dvoboju z Romuni ni izkoristil zaključne žogice proti Ovidiu Ionescuju. Presežka torej Slovenija v moški konkurenci ni naredila, saj je od sedmih dvobojev zmagala dvakrat, najpomembnejši pa je bil uspeh proti Poljski. Najboljši posameznik v slovenski reprezentanci je bil Tokić, ki je imel s šestimi zmagami in petimi porazi edini pozitiven izkupiček zmag in porazov. S štirimi zmagami in petimi porazi je svoj talent potrdil Deni Kožul, medtem ko se je od najvišje uvrščenega Slovenca na svetovni lestvici Darka Jorgića pričakovalo več kot dve zmagi in pet porazov. Je pa Hrastničan z vnovično zmago nad Nemcem Dimitrijem Ovčarovom, trenutno tretjim igralcem sveta, dosegel največji slovenski skalp na svetovnem prvenstvu. Jan Žibrat je izgubil oba posamična dvoboja.

Ženska reprezentanca je tekmovala v drugi diviziji, kjer je v skupini igrala odlično ter si s štirimi zmagami in enim porazom priigrala prvo mesto v skupini. Slovenke so v nadaljevanju izgubile dvoboj proti Italiji, ki so jo v skupini premagale, ter izgubile možnost za napredovanje v elitno skupino. V slovenski reprezentanci je izstopala Alex Galič, ki je izgubila le en dvoboj, deset pa jih je dobila. Dokazala je, da se je razvila v odlično igralko, na kateri bodo v prihodnosti sloneli slovenski ekipni uspehi. Aleksandra Vovk je dobila štiri posamične dvoboje od devetih, Katarina Stražar dva od petih, medtem ko je Ana Tofant izgubila oba posamična dvoboja.

V lepem spominu bodo domače prvenstvo ohranili Švedi, ki so osvojili bronasto kolajno v moški konkurenci. Prvenstvo v Halmstadtu pa bo šlo v zgodovino, ker se v četrtfinalu v ženski konkurenci nista pomerili Severna in Južna Koreja, ki sta skupaj napredovali v polfinale.