V petek, 6. oktobra, bo na Brezovici pri Ljubljani volilna skupščina Namiznoteniške zveze Slovenije. Dva štiriletna mandata je slovenski namizni tenis vodil nekdanji namiznoteniški igralec Marjan Hribar, ki se bo za funkcijo potegoval še tretjič. Doslej na volilnih skupščinah ni imel protikandidata. Tokrat ga bo imel. V namiznoteniških krogih je kot blisk odjeknila novica, da bo imel Hribar, ki ga po naših informacijah zanima visoka funkcija v evropskih namiznoteniških organih, močnega protikandidata v nekdanji vrhunski namiznoteniški igralki Biljani Todorović.

V prvem štiriletnem mandatu je Hribar prepričal slovenske namiznoteniške klube, saj so mu na volilni skupščini pred štirimi leti namenili 21 od 22 glasov prisotnih. V drugem mandatu je imel dolgoletni direktor direktorata za turizem na gospodarskem ministrstvu v petih vladah, trenutno pa direktor dunajske izpostave turističnega podjetja Kompas, za seboj nekaj odmevnih afer. Največ se je pisalo o suspenzu Bojana Tokića pred lanskim ekipnim SP v Kuala Lumpurju. Vzrok so bile ostre besede Tokića, ki jih je poslal po elektronskem sporočilu na naslov zveze. Tokić je tedaj med drugim zapisal, da je Hribar »Janšev pizdunček«, na podlagi česar ga je disciplinsko razsodišče NTZS suspendiralo. Marjan Hribar je kot predsednik NTZS, član izvršnega odbora NTK Krka ter oče sina Petra, za katerega je prek svojega podjetja izstavljal račun za igranje, igral vidno vlogo v še vedno vroči »aferi Uroš Slatinšek«. Tedaj je Hribar pojasnil, da ne čuti nobenih navzkrižij interesov. Ta teden se je Hribar znašel v javnosti, ker bo prejel 50.000 evrov brez javnega naročila, da bo svetoval županu Radelj ob Dravi Alanu Bukovniku.

V zadnjih dneh so številni slovenski klubi sestavljali ekipo, ki se bo zoperstavila Hribarju. Po iskanju predsedniškega kandidata so včeraj vendarle z obrazov padle maske. Za funkcijo predsednice se bo potegovala Biljana Todorović, nekdanja nosilka kolajn z največjih namiznoteniških tekmovanj. Biljana Todorović zadnji dve leti dela na upravi kriminalistične policije v Nacionalnem preiskovalnem uradu kot preiskovalka na področju gospodarskih kaznivih dejanj. Kandidatka za predsedniško funkcijo nam dopoldne ni želela potrditi, da bo resnično kandidirala, v nadaljevanju popoldneva pa je njena najožja ekipa slovenskim klubom poslala informacijo o kandidaturi, na kateri so predstavljeni cilji, projekti in ekipe.

Eden od znanih namiznoteniških delavcev, ki bi imel ob novi vodstveni sestavi vidnejšo funkcijo, je Jože Mikeln, dolgoletni sekretar slovenske namiznoteniške zveze. »Bil sem prisoten na sestanku s skupino klubov, ki niso najbolj zadovoljni z dogajanjem v slovenskem namiznemu tenisu. Osebno menim, da bi morala biti strokovni svet zveze in trenerska organizacija bolj vključena v delovanje športne panoge. Navsezadnje od tu tudi izhajam,« pravi Jože Mikeln, ki je bil pred dvanajstimi leti selektor slovenske članske reprezentance, ki je z Biljano Todorović kot igralko osvojila ekipno bronasto kolajno na EP. Poleg Mikelna naj bi bili desni roki Biljane Todorović še Božo Šetina za področje sodelovanja s klubi in Sajda Slatinšek za področje promocije in marketinga.