Kot večina dobrih izumov se je tudi modularna kamera pitta razvila iz potrebe. V tem primeru potrebe po zajemanju boljših videov, pojasnjuje oblikovalec naprave J. B. Hwang. V enem izmed intervjujev je povedal: »Bil sem zelo zvest in intenziven uporabnik akcijskih kamer. Te so me z vsemi možnimi pripomočki za pritrjevanje na različne podlage in dele telesa vedno spremljale. Tako kot mnogi sem tudi jaz iskal vse izvirnejše fotografije in kadre. Nato so v moje roke prišli avtonomni letalniki – droni. Teh se preprosto nisem mogel hitro navaditi, čeprav so me zelo navdušili. Vse, kar sem si želel, je bil dron, ki ga zna vsakdo upravljati takoj, ko ga prižge.«

Vzklila je poslovna ideja, ki je rodila napravo pitta. V prvi vrsti gre za akcijsko kamero. To lahko uporabnik inovativno namešča na različne objekte, kot je denimo krmilo kolesa. S priročnim magnetnim nastavkom pa kamera nenadoma postane letalnik. Ta ima sposobnost samodejnega sledenja, kar načeloma pomeni, da ga vržete v zrak in pozabite nanj. Pitta sledi, kroži ali pa nepremično leti na mestu. Ko se drona naveličate, lahko kamero uporabite še kot domačo varnostno kamero, ki prek brezžične povezave na vaš mobilni telefon predvaja sliko iz oddaljenega doma.

Majhna in zmogljiva

Na trgu sicer poznamo že nekaj dronov, ki so sposobni samostojno slediti uporabniku. Tudi akcijskih kamer ne manjka. Vendar je inovativno modularno ohišje, ki v eni napravi združuje vse te lastnosti, zagotovo vredno pohvaliti. Ideja ni ostala neopažena niti na portalu kickstarter, kamor se je Hwang podal zbirat zagonska sredstva. V času kampanje je projekt podprlo več kot 1700 ljudi, ki so zbrali več kot pol milijona ameriških dolarjev.

Priljubljenost naprave odseva tudi potrebo družbe po vse boljših selfijih, kot so predstavitev kamere na kickstarterju tudi zapeljali. Kamero oglašujejo kot ultimativno napravo za zajemanje selfijev.

Uporabniki, ki so jo že preizkusili, hvalijo predvsem njeno majhnost in enostavno rabo. Kamera je namreč velika kot malce večje jabolko. Je torej izjemno priročna za prenašanje v nahrbtniku. Njeni ustvarjalci so prav s tem upali, da bo vedno nekje blizu, ko se uporabnik poda na dogodivščino. Druga odlika je njena zmogljivost zajemanja kakovostnih fotografij in videov v ločljivosti 4k. Tretja pa enostavna raba. Kot pojasnjujejo uporabniki, kamero le prižgeš in že snemaš. V primeru rabe kot letalnik pa jo uporabnik lahko nadzoruje tudi z enostavno aplikacijo na mobilnem telefonu. Cena za takšnega tehnološkega kameleona se giblje okrog 300 ameriških dolarjev. Cena ni najnižja, je pa v primerjavi s konkurenčnimi napravami zelo mamljiva.