Storitev Santander One Pay FX omogoča hitro izvajanje mednarodnih transferjev. V prvi fazi je na voljo strankam v Španiji, Veliki Britaniji, Braziliji in na Poljskem, v prihodnjih mesecih pa naj bi jo razširili še v več držav.

Med prednostmi nove storitve v banki izpostavljajo tudi dejstvo, da lahko stranke pred nakazilom vidijo točno vrednost, ki jo bo prejemnik prejel v svoji domači valuti.

Banka bo v prihodnjih mesecih storitev še razširila. Še pred poletjem želi tako ponuditi takojšnja mednarodna plačila na več trgih.

V Santanderju so ponosni, da bodo prva banka, ki bo na področju mednarodnih plačil svojim komitentom v več državah hkrati ponudila storitev, podprto z blockchain tehnologijo. Storitev »prinaša vrednost, transparentnost, zaupanje in storitev, ki jo stranke od banke, kot je Santander, pričakujejo«, je poudarila izvršna predsednika banke Ana Botin.

Stranke v Veliki Britaniji lahko One Pay uporabijo za prenos denarja v Evropo in ZDA. Španske stranke lahko denar prenesejo v Veliko Britanijo in ZDA, stranke v Braziliji in na Poljskem pa v Veliko Britanijo. Transferji v Evropo so lahko opravljeni isti dan.

»Naš cilj je pomagati tisočim, ki storitve mednarodnih plačilnih storitev uporabljajo vsak dan. V prihodnjih mesecih bomo dodali še več valut in trgov,« je še napovedala Botinova. Kot je dodala, je to le en od mnogih potencialnih primerov uporabe tehnologije veriženja podatkovnih blokov v bančništvu.

Nova storitev uporablja programsko rešitev xCurrent, za katero stoji ameriški Ripple. Vendar pa stranke v plačilih ne bodo mogle uporabiti istoimenske kriptovalute (XRP).