Preiskovalci zveznega preiskovalnega urada so zasegli tudi zasebno komunikacijo med Cohenom in njegovimi strankami, je za časnik dejal Cohenov odvetnik Stephen Ryan, ki je preiskavo označil za popolnoma nepotrebno in neprimerno. Nalog za preiskavo naj bi bil izdan po priporočilu posebnega svetovalca v preiskavi ruskega vmešavanja v ameriške volitve v letu 2016, a po poročanju časnika včerajšnja akcija, kot kaže, ni neposredno povezana s to preiskavo, ampak bolj z informacijami, ki jih je Cohen dal tožilstvu v New Yorku.

Cohen je namreč priznal, da je izvršil plačilo igralki Stephanie Clifford z umetniškim imenom Stormy Daniels. Ta trdi, da je prejela omenjeni znesek v zameno za molk o aferi s Trumpom pred več kot desetletjem. Cohen je sicer obtožil Danielsovo, da je kršila pogodbo o nerazkrivanju, ki jo je podpisala v zameno za denar.

Trump: Lov na čarovnice

Trump je pred dnevi zatrdil, da ni vedel, da ji je njegov odvetnik plačal 130.000 dolarjev. Ameriški predsednik je hišne preiskave sinoči označil za sramotne ter ponovil, da gre za »lov na čarovnice«, ki se vleče že več kot leto dni. »To je napad na našo državo. Na vse, v kar verjamemo,« se je hudoval Trump in dodal, da gre za povsem novo stopnjo »nepravičnosti«.

Danielsova je nedavno pred milijoni televizijskih gledalcev priznala, da je imela nezaščiten spolni odnos s Trumpom, potem ko sta se spoznala na turnirju slavnih v golfu na jezeru Tahoe julija 2006. Trumpova žena Melania je nekaj mesecev prej rodila njunega sina Barrona.