Privrženci rdečih iz Liverpoola so a avtobus Manchester Cityja, ki je prišel na stadion Anfield, metali različne predmete, prižigali dimne bombe in ga močno poškodovali. Liverpool je sicer sinočnjo tekmo dobil s 3:0.

»K sreči nihče na avtobusu ni bil poškodovan. Poškodovana sta bila dva naša policista, ki so ju zadeli projektili, namenjeni avtobusu. Policisti in varnostniki so bili tam, da zagotovijo red in varnost,« je pojasnil komandir Paul White.

»Da so ljudje proti avtobusu metali steklenice, pločevinke in pirotehnična sredstva, je povsem nesprejemljivo. Začeli smo preiskavo, da identificiramo odgovorne ter jih privedemo pred sodnika,« je še dodal. Zatrdil je, da policija sodeluje z obema kluboma.

Liverpool je še pred začetkom tekme objavil sporočilo za javnost, v katerem se je opravičil Cityju za incident, obljubil pa je sodelovanje z oblastmi.

Vincent Kompany: »Incident na nas ni vplival«

»Tega nismo pričakovali. Sem nov tukaj. Običajno je, da ko policija izve, kaj se dogaja, posreduje. Avtobus je povsem uničen. Kaj takšnega od kluba, kot je Liverpool, nisem pričakoval. Seveda ni za to kriv Liverpool, temveč ljudje. Upam, da se kaj takega ne zgodi več,« pa je po tekmi dejal trener Cityja Pep Guardiola.

Nekdanji kapetan Liverpoola Steven Gerrard je ocenil, »da je dogodek črna pika siceršnjega dobrega večera za klub«. »Želimo odlično vzdušje, želimo, da nasprotniki začutijo naboj, toda določeni posamezniki so šli čez mejo,« njegove besede povzema BBC.

Bistveno manj sta se z incidentom obremenjevala kapetan Vincent Kompany in vezist sinje modrih Kevin De Bruyne. Kompany je dejal, »da dogodek na igralce ni imel vpliva«, saj se jim to ni zgodilo prvič. De Bruyne je bil še nekoliko bolj razumljiv, »saj ga takšne stvari ne motijo, če le ne pride do kakšne poškodbe«. »V kolikor ni nasilja, ni s tem nič narobe.«