V letošnji sezoni najbolj napadalni ekipi angleškega prvenstva sta se v evropskem tekmovanju pomerili sploh prvič. Rahla pobuda je v uvodnih minutah pripadla nogometašem Manchester Cityja, ki so bili pričakovano več pri žogi, a prvi so zadeli Liverpoolčani. V 12. minuti so izvedli bliskovit protinapad, ki ga je zaključil Roberto Firmino. Strel Brazilca je rojak Ederson ubranil, a se je žoga ob neodločni gostujoči obrambi nato odbila do Mohameda Salaha, ki je zadel za 1:0.

Le devet minut pozneje so domači svoje vodstvo še podvojili. Po podaji Jamesa Milnerja je s približno 20 metrov neubranljivo streljal Alex Oxlade-Chamberlain in mreža Cityja se je zatresla še drugič. Sinje modri, ki v prvenstvu nimajo dostojnega tekmeca in si lahko v soboto proti Manchester Unitedu že zagotovijo naslov državnega prvaka proti agresivnemu tekmecu niso poznali odgovora. Posledično je razigrani Liverpool v 31. minuti zadel še tretjič, potem ko je bil s petih metrov z glavo natančen Sadio Mane.

Liverpool v drugem polčasu v tako visokem ritmu ni zmogel več igrati, za nameček pa se je poškodoval še njihov najboljši strelec sezone Salah. Pobudo je tako prevzel Manchester City, a je bila ta bolj ali manj jalova. Tudi sicer je bilo v drugem polčasu priložnosti za zadetek na obeh straneh malo, tako da je ostalo pri zmagi Liverpoola s 3:0.

dd

Visoka zmaga tudi za Barcelono

Nogometaši so bili strelsko razpoloženi tudi na drugi četrtfinalni tekmi večera med Barcelono in Romo. Katalonci so na domačem Camp Nou zmagali s 4:1, pri tem pa so jim bili v veliko pomoč tudi tekmeci, saj sta Daniele de Rossi (38. minuta) in Kostantinos Manolas (55.) zatresla lastno mrežo. Pri Romi se je med strelce vpisal še Edin Džeko (80.), medtem ko sta za domače preostala zadetka prispevala Gerard Pique v 59. in Luis Suarez v 87. minuti.

ss