Iz grozdja s trt, ki rastejo na 22 hektarjih vinogradov, razpršenih po gričih Goriških brd, del vinogradov je tudi na italijanski strani, napolni približno sto tisoč steklenic 17 različnih etiket na leto. V reviji Decanter so letos njegovo rebulo opoko uvrstili na seznam najboljših 75 vin v letu 2017, pristala je na 24. mestu. In na naslovnici. Tudi vinski guru in ocenjevalec Steven Spurrier, ki je organiziral znamenito pariško degustacijo leta 1976, Simčičeva vina redno uvršča med najboljša. Leonardo letnik 2009, desertno vino iz sušene rebule, je bilo v najeminent

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.