Projekciji filma o pogumni deklici Parvani, skozi oči katere spoznamo svet, kjer svoboda in varnost nista več samoumevni, bo sledil pogovor z režiserko preko Skypa. Pred tem bodo ob 16. uri prikazali dokumentarni film o svetu mladih športnic rokoborbe in njihovem vsakdanu S porazi do zmage, ki ga podpisuje Anna Koch.

V četrtek si bo mogoče ogledati filmsko klasiko Kes iz leta 1969 priznanega režiserja Kena Loacha, zvečer pa italijanski film Sicilijanski duhovi, ki sta ga režiserja in scenarista Fabio Grassadonia in Antonio Piazza posnela po resnični zgodbi, mafijski ugrabitvi mladega Guiseppeja Di Mattea. Na pogovoru po filmu bosta sodelovala Piazza in igralec Gaetano Fernandez.

Petkov spored je rezerviran za film norveškega režiserja Joachima Trierja Thelma. Pripoveduje zgodbo o tem, kako prva ljubezen v osamljenem in sramežljivem dekletu z norveškega podeželja prebudi skrivnostne nadnaravne sposobnosti. Filmsko druženje bo v petek zaokrožil program kratkih filmov Kinotripčič, ki med drugim prinaša japonski film In tako smo dale zlate ribice v bazen.

Za mlade tudi filmsko-kritiška delavnica

Nekega poletnega dne v idilični brazilski vasici Irena spozna Ireno. Med njima se v hipu ustvari simpatija in skupaj se podata na pot prijateljstva ter odraščanja, v Kinodvoru napovedujejo sobotni film Dve Ireni Fabia Meira. Sledil bo najnovejši film Stevena Spielberga Igralec št. 1, festival pa bo sklenil dokumentarec Silvana, ki spremlja mlado švedsko glasbenico Silvano Imam.

Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program s filmsko-kritiško delavnico Ostrimo pogled na Kinotripu!, tematskimi filmskimi pogostitvami in druženji. Poleg omenjenih gostov na festivalu, ki so ga sicer ogrevale že tri ustvarjalne delavnice 17. marca, med drugim pričakujejo tudi režiserko kratkega filma 13+ Nikico Zdunić.

Pred vsako projekcijo filmov bodo po napovedi mlade filmske festivalske ekipe zavrteli kratke festivalske napovednike, ki so jih mladi že pred festivalom prijavili na nagradni natečaj Moj pogled na film, moj pogled na kino. Zmagovalca natečaja bodo razglasili na zaključni projekciji festivala, ko bodo podelili tudi Kinotripovo nagrado občinstva.