Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili v torek zvečer po telefonu obveščeni, da je 41-letna ženska v Mariboru z nožem zabodla svojega 28-letnega partnerja, ki se je zatekel k svojemu očetu. Moški je bil zaboden v prsni koš, zaradi česar je močno krvavel.

Poškodovani s policisti ni hotel sodelovati in je zatrjeval, da se je sam poškodoval pri padcu na nož. Zatem je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel lahko telesno poškodbo. Po nujni medicinski oskrbi so ga na lastno željo odpustili domov.

Osumljeni 41-letni ženski so policisti uro po dejanju odvzeli prostost na podlagi utemeljenih razlogov za sum, da je storila kaznivo dejanje poskusa uboja. »Med preiskavo kaznivega dejanja smo izvedli vsa potrebna procesna opravila, s katerimi naklepa za navedeno kaznivo dejanje nismo uspeli utemeljiti,« so pojasnili na policiji.

V skladu z usmeritvami okrožne državne tožilke bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Prav tako ji je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju. Zaradi vsega navedenega je ženska danes spet na prostosti.