Nemški tekmovalec je na novo spisal smukaško zgodovino svoje države. Tri zmage, pod katere sta se v tirolskem prizorišču moškega svetovnega pokala, podpisala dvakrat Felix Neureuther (2010, 2014) ter enkrat Armin Bittner (1989), so bile doslej le v slalomu.

Štirje Slovenci so na predzadnjem smuku pred zimskimi olimpijskimi igrami prihodnji mesec v Južni Koreji ostali brez točk. Najbolj se je točkam s 33. mestom približal Boštjan Kline (+3,32), ki je startal kot 18., tik pred Dressnom, a ni izkoristil dobrih razmer. Klemen Kosi je bil 43. (+3,88), Martin Čater 47. (+4,97), Miha Hrobat pa 48. (+5,03).

V Kitzbühlu bo v nedeljo na sporedu še slalom, na katerem bo 54. zmago lovil Avstrijec Marcel Hirscher, vodilni v seštevku sezone.

Svindal vodi v smukaškem seštevku točk

V smukaškem seštevku vodi danes osmi Norvežan Aksel Lund Svindal (452), ki je bil v tej sezoni pred Streifom na stopničkah na petih smukih, zmagal pa je v Beaver Creeku in Val Gardeni. Deset točk na drugem mestu zaostaja Feuz (442), zmagovalec smukov v Wengnu in Lake Louisu, na tretje mesto je skočil Dressen (265). Najboljši Slovenec v smukaškem seštevku je Čater na 30. mestu, v skupnem seštevku pa je veleslalomist Žan Kranjec 33.

Pred odhodom v Pyeongchang se bo karavana alpskih smučarjev ustavila še na treh postajah svetovnega pokala, prihodnji torek na slalomu pod žarometi v Schladmingu, 27. in 28. januarja sledita smuk in veleslalom v Garmisch-Partenkirchnu ter 30. januarja paralelna tekma v Stockholmu.