Prvo pritožbo slovenske rokometne zveze je disciplinska komisija EHF zavrnila že pred tem. RZS bo torej danes odločala o tem, ali naj slovenska reprezentanca zaradi spornega sojenja na evropskem prvenstvu v Zagrebu zapusti tekmovanje. Seja predsedstva bo ob 15. uri v Zagrebu. Seja bo sicer zaprta za javnost, po njej pa bodo uro kasneje pripravili novinarsko konferenco.

Slovenska rokometna zveza je po tekmi med Slovenijo in Nemčijo na evropsko zvezo EHF podala uradno pritožbo zaradi domnevnega kršenja pravil, zaradi katerih je bila članska reprezentanca po mnenju RZS močno oškodovana. Ob koncu ponedeljkove tekme v zagrebški Areni proti branilcem naslova evropskih prvakov pred dvema letoma na Poljskem sta se litovska sodnika pri vodstvu Slovenije s 25:24 odločila za ogled videoposnetka.

Po njem sta Blažu Blagotinšku pokazala rdeči karton in dosodila sedemmetrovko za Nemčijo, ki jo je izvedel Tobias Reichmann. RZS sicer grozi tudi s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani in s civilnimi tožbami. Odvetnik Janez Pejovnik opozarja, da ima Evropska rokometna zveza EHF svoje razsodišče, ki odloča v tovrstnih primerih, zato Cas za ta primer sploh ni pristojen.