Z večjega dela parkirišča med Trgom Osvobodilne fronte in Dunajsko cesto so se v minulih dneh avtomobili umaknili, makadam pa je prekril led. Podjetje Lucky Luka je na območjuna katerem je predvidena gradnja potniškega centra Emonika, danes tudi uradno odprlo interaktivno ledeno deželo i-Lucky Land.

Obiskovalcem je na voljo več kot 3000 kvadratnih metrov ledenih površin, sestavljenih iz osrednjega, približno 1200 kvadratnih metrov velikega drsališča z vgrajenimi LED-lučkami ter manjšega hokejskega igrišča, ob tem pa ponudbo za zabavo na ledu med drugim dopolnjujejo ledeni tobogan, poseben ledeni obroč z novoletno smrečico v sredini in steze za curling.

Drsanje za pet ali osem evrov

Danes so se tako mladi hokejisti že spopadli na prostornem hokejskem drsališču, drsalci začetniki so pogumno lovili ravnotežje na drsalkah, spretnejši so hitro krožili po gladkem ledu. »Zima je naš čas,« je bil ob odprtju zadovoljen Luka Klasinc, umetnostni drsalec in direktor podjetja Lucky Luka.

Ob tem je napovedal, da bo interaktivna ledena dežela veselje v drsalkah omogočala predvidoma do 5. marca. V tem času se bo na drsališču in ob njem zvrstilo več kot 90 dogodkov. Ob tečajih drsanja za otroke in odrasle bodo v prihodnjih dneh pripravili praznično obarvane dejavnosti, medtem ko bo februarsko dogajanje predvsem v znamenju zimskih olimpijskih iger. Drsanje stane osem evrov, obiskovalci pa si lahko zagotovijo popust tako, da se ob obisku drsališča včlanijo v Luckyjev klub zvestobe. Drsanje za člane stane pet evrov.

Od Tivolija do Emonike

Lucky Luka sicer že tradicionalno skrbi, da je v glavnem mestu pozimi vsaj eno drsališče na prostem. Drsanja željne občane so tako kar nekaj zim zapored razveseljevali z velikim drsališčem v Tivoliju. Ko je tam njihovo ponudbo zamenjal park Lumpi, so drsališče postavili na Kongresnem trgu, v Savskem naselju in tudi na Trgu republike, ko so v zimski sezoni 2014/2015 v okviru prireditve Ice Fest na 1800 kvadratnih metrov veliki ploskvi pripravili hokejske tekme. V začetku minulega leta so ledeno deželo postavili na ploščadi Gospodarskega razstavišča, zdaj pa so jo preselili bližje mestnemu vrvežu.