V ljubljanskem parku Zvezda se bo danes ob 11. uri v okviru projekta Ledena fantazija odprlo drsališče. To se razteza prek 2000 kvadratnih metrov, uporablja pa ga lahko 600 drsalcev hkrati. V projekt bo vključen celovit koncept prazničnih prireditev, med njimi tudi kulinarične in glasbene prireditve, je sporočil predstavnik projekta Tilen Majnardi.

Na sami lokaciji drsališča bo poskrbljeno za izposojo drsalk in druge opreme, na voljo bo tudi varovana garderoba in strokovna pomoč pri učenju drsanja. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, otroci do 6. leta bodo namreč lahko drsali brezplačno, na voljo pa jim bo tudi brezplačna zaščitna čelada.

Projekt Ledena fantazija po Majnardijevem prepričanju uvršča Ljubljano med najatraktivnejše evropske turistične destinacije in bo popestrilo praznično vzdušje v Ljubljani. Program vključuje številne aktivnosti, kot so kulinarični užitki, tematski glasbeni večeri, dobrodelne akcije in tekmovanje "kralj in kraljica hitrosti", so še sporočili organizatorji.

Pred halo Tivoli so že odprli zimsko Lumpi drsališče, kjer lahko v zavojih na ledu uživajo tako začetniki kot tisti bolj vešči na drsalkah. V Lumpi parku izpostavljajo, da je tudi na njihovem drsališču poskrbljeno za najmlajše, ki se lahko drsanja s pomočjo pripomočkov naučijo na posebnem mini drsališču.

V nekaj dneh pa bo ponudbo dopolnilo še največje drsališče v prestolnici, ki ga postavljajo ob glavni avtobusni in železniški postaji. Kot je za STA pojasnil Luka Klasinc, nekdaj profesionalni umetnostni drsalec, danes pa direktor podjetja Lucky Luka, ki je odgovorno za projekt, bo vrata odprla interaktivna ledena dežela s 3000 kvadratnih metrov ledenih površin.