Štiriintridesetletni Farah je avgusta uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka na 10.000 metrov, a kolajne ni obogatil z dvojčkom na 5000 metrov, kjer je bil drugi. Isti mesec se je upokojil z atletskih stez, a pozneje dejal, da bi se lahko na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu preizkusil v maratonu.

Farah si je prislužil 83.524 glasov, 2.957 več od Severnega Irca Ree, ki je postal prvi v zgodovini s tremi zaporednimi naslovi svetovnega prvaka v superbiku, tretji je bil dvakratni paraolimpijski prvak Jonnie Peacock.

Boksarski šampion Anthony Joshua, ki so ga stavnice uvrščale na prvo mesto za prestižno nagrado, je bil četrti v letu, v katerem je v zanimivem dvoboju težke kategorije premagal Ukrajinca Vladimirja Klička. Svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton je bil v glasovanju šesti.

»Neverjetno je, težko verjamem, da sem dobitnik te prestižne nagrade. Mislil sem že, da mi je nikoli ne bo uspelo osvojiti. Če trdo delaš, se ti vse lahko zgodi. Sanje so postale resničnost. Ne morem verjeti, da sem zmagal,« je dejal Farah preko videopovezave, saj ga na slovesni podelitvi v Liverpoolu ni bilo.

Teniški zvezdnik Roger Federer pa je še četrtič zapored postal mednarodna športna osebnost leta, potem ko je v sezoni osvojil še dva turnirja za veliki slam.