Izjemni Britanec Mo Farah se bo sicer po letošnji dvoranski sezoni posvetil cestnim tekom, predvsem maratonom. V teku na 5000 metrov, v katerem je bil na nedavnem svetovnem prvenstvu poražen prvič po letu 2011. V Somaliji rojeni 34-letnik je pred tem na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah osvojil navdušujočih deset zlatih medalj.

Spektakularen zaključek izjemne dvoranske športne kariere

Del svoje športne poti je sklenil z nastopom na prvi finalni preizkušnji diamantne lige v Zürichu v teku na 5000 m (13:06,05). V spektakularnem zaključku, bolj značilnem za kratke proge, smo v malodane 'foto finišu' videli boj štirih stotink in štirih tekmovalcev. Siloviti zaključek se je za nameček končal s padcem Muktarja Edrisa, ki je končal kot tretji. Etiopijec je nedavno na svetovnem prvenstvu v Londonu osvojil zlato, Farah je bil srebrn.

Za svojo prvo zmago v seštevku diamantne lige v disciplini je Farah prejel ček za 50.000 dolarjev (43.868 evrov) in pokal, kar pripade 32 skupnim zmagovalcem disciplin na obeh finalnih mitingih. Diamantna serija sezone se bo sicer končala 1. septembra z drugim finalom v Bruslju.

»Želel sem si zmage, neverjetno je, da mi je to tudi uspelo, ampak moral sem delati zelo trdo. Pogrešal bom atletske steze, ljudi, moje navijače. Dolga leta sem užival v stadionskih tekih, toda sedaj bom svoj čas namenil predvsem svoji družini,« je sklenil vedno nasmejani atletski zvezdnik.