Matt Damon je v kontroverznem intervjuju za oddajo Popcorn na ABC-ju dejal, kako čudovito se mu zdi, da ženske končno delijo svoje zgodbe. »Verjamem pa, da obstaja razlika med trepljanjem po zadnjici, posilstvom in na primer pedofilijo. Seveda je treba vsa tovrstna obnašanja obsoditi in izkoreniniti, ne bi pa jih smeli metati v isti koš,« je prepričan 47-letni igralec. »Trenutno živimo v nekakšni kulturi ogorčenja in ranjenosti. In to bo treba popraviti do te mere, da se bomo malce ustavili in sprejeli, da se nihče od nas ni rodil popoln,« je še dejal. Damon je sicer poročen in oče treh otrok, sam ni vpleten v nobenega od škandalov, je pa s temi izjavami sprožil val obtožb.

»Iz majhnega zraste veliko«

Med najglasnejšimi kritiki zlatega dečka Hollywooda sta igralki Alyssa Milano in Minnie Driver. »Dragi Matt Damon. Iz majhnega zraste veliko,« mu je sporočila Milanova, ki je prek twitterja pred tedni sprožila kampanjo #metoo, prek katere so ženske spregovorile o spolnem nadlegovanju in napadih. »Bila sem žrtev vsakega od dejanj, ki jih naštevaš. Vsak boli. In vsak je povezan s patriarhijo, prepleteno z normalizirano, že skoraj sprejeto in celo pozdravljeno mizoginijo,« ga je Milanova napadla v nizu tvitov.

»Nismo ogorčene, ker nas je nekdo med slikanjem zgrabil za zadnjico. Ogorčene smo, ker so nas prepričali, da je to normalno. Ogorčene smo, ker so nam prali možgane. Ogorčene, ker smo bile tako dolgo utišane. Tudi pri raku so različni stadiji. Nekateri bolj ozdravljivi kot drugi. A še vedno je rak.«

Odzvala se je tudi Driverjeva, ki ji ni všeč igralčevo razlikovanje med različnimi vrstami spolnega nadlegovanja. »Tako veliko moških je, ki jih obožujem, pa ne izkoriščajo diferenciacije med spolnim prekrškom, napadom in posilstvom kot izgovor ali - še hujše - ženski problem.«

Damon in Driverjeva sta leta 1997 zaigrala v filmu Dobri Will Hunting in bila krajši čas tudi par. Nanj pa ni jezno zgolj bivše dekle, ženske z vsega sveta prek spleta sporočajo, kako ogorčene so zaradi »popolnega nevedneža«, ki mu zaradi neprimernih izjav že napovedujejo konec kariere. Pošiljajo ga na pokopališče hollywoodske zgodovine, kjer da naj se druži z Weinsteinom in Kevinom Spaceyjem, ki sta bila v zadnjih mesecih največkrat obtožena spolnega nadlegovanja in napadov.