Preiskovalni novinar časnika The New Yorker Ronan Farrow je v članku z naslovom »Vojska vohunov Harveyja Weinsteina« razkril celotno mrežo preiskovalcev, s pomočjo katerih so producentove nečednosti ostale skrite še zadnjih nekaj mesecev. V ozadju naj bi mu namreč pomagalo več zasebnih preiskovalcev in odvetnikov, ki so se dolgo trudili preprečiti uhajanje »škodljivih« informacij v javnost.

Sodeloval z nekdanjimi izraelskimi agenti

Po navedbah Farrowa sta med najetimi preiskovalnimi službami tudi ameriška Kroll ter izraelski Black Cube, ki se oglašuje kot »izbrana skupina veteranov elitnih izraelskih posebnih enot«, vključevala pa naj bi nekdanje pripadnike izraelske obveščevalne službe Mosad.

Weinstein je skušal uhajanje informacij v javnost preprečiti že lansko jesen – med taktikami pa so bile tudi zastraševanje žrtev in novinarjev. Farrow navaja, da je hollywoodski producent k različnim igralkam pošiljal novinarje, ki so z njimi prek »intervjujev« skušali izvedeti kakšno informacijo, ki bi mu prišla prav.

»Njegov cilj je bilo preprečiti kakršnokoli objavo o domnevnih spolnih napadih v javnosti. V zadnjem letu je s pomočjo nekdanjih obveščevalcev zbiral različne podatke o žrtvah ali drugih, ki so vedeli, kaj se dogaja. Ustvarjali so njihove psihološke profile, ki so se osredotočali na osebno ali spolno zgodovino.

Z lažno identiteto do pomembnih informacij

Ena od njih je igralkaRose McGowan, ki naj bi jo Weinstein posilil med filmskih festivalom Sundance leta 1997. Preiskovalci so skušali od igralke dobiti kar čim več informacij, vključno s podrobnostmi iz spominov, ki jih trenutno piše. Po navedbah novinarja so se preiskovalci predstavljali tudi kot borci za pravice žensk ter skrivoma snemali pogovore z igralko. Če bi jim uspelo pridobiti besedilo knjige, naj bi jih čakala dodatna denarna nagrada.

Weinsteinova predstavnica za stike z javnostmi Sallie Hofmeister je navedbe kategorično zanikala in jih označila za »popolno fikcijo«.

Nekatere zgodbe o spolnih zlorabah Weinsteina segajo celo do 70. let prejšnjega stoletja, skupno pa je hollywoodskega producenta, ki je še vedno na »zdravljenju« neznano kje, spolnih napadov in posilstva obtožilo že več kot 70 žensk.