Igralka Uma Thurman, ki je z Weinsteinovo produkcijsko hišo Miramax sodelovala pri kar sedmih filmih, je v včeraj objavljenem zapisu na instagramu zapisala, da »ima zadnje čase precej razlogov za jezo«. Temu je dodala hashtag #metoo (#jaztudi), ki se je v zadnjem času razširil po družbenih omrežjih in označuje izpovedi ljudi, ki so bili žrtve spolnega nadlegovanja. V nadaljevanju je zapisala »Vesel zahvalni dan vsem! (Razen tebi Harvey in vsem tvojim podlim pomagačem. Vesela sem, da gre tako počasi – ne zaslužiš si metka)«. Torej - naj bo »smrt« hollywoodskega producenta počasna in boleča.

Pomenljiva je izbira fotografije, ki jo je igralka izbrala za spremljavo zapisu. Gre za prizor iz filma Ubila bom Billa, v katerem se Beatrix Kiddo, ki jo je upodobila Thurmanova, podaja na pot maščevanja.

Thurmanova, ki bila za vlogo Mie Wallace v Šundu nominirana za oskarja za stransko vlogo, dolgo ni želela komentirati zadeve v zvezi z Weinsteinom. »Naučila sem se že, da ne smem dajati izjav, kadar sem zelo jezna,« je pred časom dejala za Access Hollywood in dodala, da bo počakala, da se jeza poleže in takrat umirjeno spregovorila. Njeno odločitev o tem, da spregovori, je z objavo na twitterju pozdravila Rose McGowan, ena prvih žensk, ki je javno spregovorila o Harveyju Weinsteinu.

Weinsteina, ki je na »zdravljenju« neznano kje, je doslej spolnega nadlegovanje in/ali posilstva obtožilo že 90 žensk. Weinstein še naprej vztraja, da so bili vsi spolni odnosi sporazumni.