Madridčani so proti najboljši obrambi evrolige začeli dobro, povedli, a so na polovici prve četrtine prišle črne minute Špancev, košarkarji Olympiakosa pa so naredili delni izdi 14:0 in na prvi krajši odmor odšli s prednostjo 10 točk. Luka Dončić sprva ni bil razpoložen, po uvodnih dveh točkah je namreč zgrešil tri zaporedne mete in deloval brezidejno. Na drugi strani je igro Grkov z odliko vodil povratnik v ekipi Vasilis Spanoulis.

Tudi v nadaljevanju se ni izboljšal izredno slab met Madrida iz igre, slovenski as pa je polovico druge četrtine prebil na klopi. Nosilno vlogo je prevzel Rudy Fernandez, ki pa mu ni uspelo narediti premika v igri svoje ekipe. Namesto njega je z odlično igro presenetil 34-letni ameriški branilec Jaycee Carroll, ki mu je Dončić v zadnjem napadu pred koncem polčasa podal za približek na 30:34. V prvem delu je bil met Reala za tri točke poraznih 3/15.

Real vendarle nadoknadil zaostanek iz prve četrtine

Ekipa Olympiakosa se ni pustila zmesti in v čudovitem vzdušju v domači dvorani (10.500 gledalcev) zadrževala Špance na varni razdalji. Igro je v tem delu ob sicer izredni borbenosti na obeh straneh zaznamovalo veliko izgubljenih žog in brezglavo hitenje v napadu. Dončić je ob izteku tretjega dejanja prodrl pod obroč in znižal na 56:47, zatem ko so po tehnični napaki madridskega trenerja Pabla Lasa Realovci že krepko zaostajali.

Zadnja četrtina je potekala po načrtih Grkov vse do zadnjih minut, ko sta Carroll in Dončić potegnila Madrid nazaj v igro. Dončić je podal Fernandezu za njegovo prvo trojko, s katero je kraljevi klub po tako rekoč treh četrtinah tekme vendarle ujel in prehitel tekmeca (68:67). Ekipi sta se nato izmenjevali v prednosti, le štiri sekunde pred koncem pa se je že zdelo, da bo osebna napaka nad grškim krilnim centrom Gerogiosom Printezisom pri izidu 72:72 odločila o zmagovalcu. Na semaforju so ostale štiri sekunde rednega dela, 32-letniku pa so se zatresle roke, saj je zgrešil oba prosta meta in zapravil priložnost za zmago Olympiakosa.

Printezis se je odkupil na veličasten način

Sledilo je pet minut podaljška, v katerem je Printezis kljub zamujenemu v rednem delu vendarle odigral ključno vlogo. V nadaljevanju je dosegel devet točk od skupnih 21 na tekmi, predvsem pa je izstopala trojka, s katero je Olympiakos popeljal do neulovljive prednosti, s pomočjo katere so lahko Grki mirno nadzorovali zadnje minute srečanja, v katerih so imeli Španci znova težave z ohranjanjem mirne krvi. Hernandez je po nepotrebnem prejel tehnično napako in zmagovalec je bil znan.

Dončić je proti Olympiakosu igral dobrih 37 minut. Za dve točki je metal 8:12, trojke 4:9, proste mete 5:7, tekmec pa je nd njim storil sedem osebnih napak. Dončić je sicer do konca srečanja prišel do osebnega rekorda 33 točk in imel statistični indeks 36, a bo to verjetno slaba tolažba ob grenkem porazu.