Selektor moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je izbral 28 igralcev s pravico nastopa na EP na Hrvaškem, ki bo od 12. do 28. januarja 2018 in na katerem bo Slovenija v prvem delu tekmovanja igrala v skupini v Zagrebu z Nemčijo, Makedonijo in Črno goro. Vujović bo ožji seznam igralcev, ki jih bo povabil na začetek priprav v Zreče, objavil naslednji teden.

Med Vujovićevimi kandidati za nastop na EP zaradi poškodb ni Vida Poteka (Meškov Brest, Belorusija) in Davida Miklavčiča (Zagreb, Hrvaška), prav tako pa manjkata tudi Jaka Malus in Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško). Sta se pa na njem (ne)pričakovano znašla nedavno operirani Jure Dolenec (Barcelona, Španija) in Dean Bombač (Kielce, Poljska), ki je manjkal na nekaterih reprezentančnih akcijah. Od 28 igralcev jih 12 igra v slovenskih klubih (največ, kar šest, jih prihaja iz Gorenja), 16 pa v tujih. Na EP (pred njim bo Slovenija odigrala dve pripravljalni tekmi s Srbijo: 9. januarja v Murski Soboti in dan pozneje v Velenju) bo lahko nastopilo 16 igralcev, novost pa je, da bo lahko vsaka reprezentanca med tekmovanjem zamenjala kar šest igralcev: dva v prvem delu, dva v drugem in še dva v finalnem delu.

Na Vujovićevem seznamu so Klemen Ferlin, Nejc Cehte, Niko Medved, Gregor Potočnik, Matic Verdinek, Jan Grebenc (vsi Gorenje), Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Matic Suholežnik (vsi Celje PL), Nik Henigman (Riko Ribnica), Aleks Vlah (Koper), Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Matej Gaber, Mario Šoštarič (oba Pick Szeged), Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč (oba Veszprem), Matevž Skok, Urh Kastelic (oba Zagreb), Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač, Blaž Janc (oba Kielce), Darko Cingesar (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Vid Kavtičnik (Montpellier), Igor Žabič (Wisla) in Miha Zarabec (Kiel).