Selektor Veselin Vujović je na priprave v Ljubljano za tekmi s Hrvaško (druga v soboto ob 20.15 v Zagrebu) povabil 23 igralcev, od katerih jih kar 11 igra v slovenski ligi. Med enajsterico so tudi štirje reprezentančni novinci: 21-letni Jaka Malus (Celje Pivovarna Laško), 20-letna Aleks Vlah in Dani Zugan (oba Koper) ter 22-letni Grega Okleščen (Krka). »Vsi štirje bodo dobili priložnost za igranje in dokazovanje. Potem bomo videli, ali lahko kateri od njih postane resen kandidat tudi za igranje na EP,« je pojasnil Veselin Vujović. Poleg treningov so reprezentanti včeraj opravili tudi posebno testiranje motoričnih sposobnosti na Fakulteti za šport v Ljubljani, ki je bilo izjemoma odprto za javnost, na podlagi rezultatov pa bosta Vujović in kondicijski trener Primož Pori vsakemu igralcu pripravila načrt dela do začetka glavnih priprav za EP.

Med 12 »legionarji« iz tujih klubov, ki so tokrat dobili Vujovićevo povabilo, ima najmanj razlogov za dobro voljo Barcelonin levičar Jure Dolenec. Škofjeločan ima namreč velike težave z desnim kolenom, zato bo skoraj gotovo moral na operacijo. »Zadnji izvidi so pokazali, da se stanje kolena žal ne izboljšuje. To ni dobro, če želim na EP igrati na visoki ravni in biti stoodstotno pripravljen. V nasprotnem primeru me zagotovo ne bo na EP. Že zdavnaj bi šel na operacijo, če ne bi bila predvidena trimesečna rehabilitacija. A če ne prej, bom moral najpozneje po koncu sezone na operacijo,« meni Jure Dolenec, ki je predvčerajšnjim (ne)pričakovano dobil novega soigralca. Katalonce je okrepil Islandec Aron Palmarsson, ki se je tik pred začetkom sezone sam odločil zapustiti Veszprem in se ni želel več vrniti na Madžarsko. Zdaj sta se kluba le dogovorila, Barcelona je z njim podpisala štiriletno pogodbo, Veszprem pa naj bi od nje dobil od 700.000 do milijon evrov odškodnine.

Pred »ponovitvijo« tekme med Slovenijo in Hrvaško za bron na letošnjem SP v Franciji bo v Stožicah športno-humanitarni spektakel, imenovan Pozdrav legendam. Na njem naj bi se zbralo 98 rokometašev, ki so v zadnjih 25 letih nosili dres reprezentance Slovenije, nekatere izmed legend pa bodo med seboj zaigrale tudi na parketu. O spektaklu (izkupiček od vstopnine bo namenjen zdravljenju nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakovića, ki je priklenjen na invalidski voziček) Vujović pravi: »Tekma legend bi morala biti večji spektakel kot naša reprezentančna tekma s Hrvaško. To je zame dogodek dneva. Tisti, ki so pisali zgodovino slovenskega rokometa, si zaslužijo, da se jim vsi skupaj primerno zahvalimo. V polnih Stožicah.« Črnogorec kljub svoji oslabljeni reprezentanci Hrvatom v sosedskem dvoboju ne napoveduje nič dobrega: »Proti njim rezultat ne bo v ospredju, čeprav jaz nikoli nočem izgubiti. Januarja smo Hrvate premagali v Parizu, zdaj jih bomo skušali spet. In to tako v Ljubljani kot v Zagrebu.«