Med tistimi, ki so z nestrpnostjo čakali povratek Woodsa, sta bila tudi eden najbolje plačanih košarkarskih zvezdnikom v ZDA Stephen Curry in olimpijski rekorder po številu medalj, plavalec Michael Phelps. Prvi je tvitnil: Čakanja je konec, drugi pa je dodal, da se veseli videti Tigerja znova na delu.

Štirinajstkratni zmagovalec 'majorjev' ju ni razočaral. Kljub manjšim napakam, predvsem pri kratki igri, je naredil pet 'birdiejev' in dosegel enak rezultat kot njegov soigralec v skupini, tretji s svetovne lestvice Justin Thomas. Vodilni golfist sveta Dustin Johnson je porabil en udarec manj, v vodstvu pa je skupni zmagovalec evropske turneje, Anglež Tommy Fleetwood z -6.

Za Woodsa je to prvi turnir po devetih mesecih odsotnosti in eden redkih v zadnjih dveh letih, v katerih je imel štiri operacije hrbta, moral pa je tudi na odvajanje od protibolečinskih tablet. Nastop ne turnirju Hero World Challenge na Bahamih sicer organizira fundacija TGR Live in ne sodi v sklop ameriške turneje PGA, si pa bodo udeleženci razdelili 2,8 milijona dolarjev nagradnega sklada in dobili točke za svetovno računalniško lestvico.

Na njej Woods zaseda 1199. mesto; če bo njegov hrbet zdržal vse štiri dni, bo Woods napredoval za približno 250 mest, če se bo uvrstil med prvih deset, bo skočil za več kot 500 mest, če pa zmaga, se mu obeta uvrstitev okoli 150. mesta na svetu.