Da slovenska wimbledonska pravljica v Londonu še traja, je danes poskrbela primorska teniška igalka Andreja Klepač. Slovenka se je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez uvrstila v osmino finala med ženskimi dvojicami, potem ko sta bili s 6:2, 3:6, 6:2 boljši od Nemke Mone Barthel in Estonke Anett Kontaveit, sicer specialistki za igro posameznic. Za uvrstitev med najboljšo osmerico se bosta Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez pomerili z drugima nosilkama, Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino. Uspešne nastope je v tretjem krogu med posamezniki zaključil 27-letni Aljaž Bedene. Ljubljančan z britanskim potnim listom je s 6:7 (4), 5:7, 4:6 priznal premoč Luksemburžanu Gillesu Müllerju.

Bedene se je v prvem nizu ves čas reševal. Najprej je izničil tekmečev odvzem začetnega udarca, rešil tri zaključne žogice in dvoboj pripeljal do podaljšane igre, v kateri je imel psihološko prednost pred tekmecem. Ni je izkoristil in pri zaostanku s 4:5 izgubil oba servisa. V drugem nizu je Bedene odlično začel, povedel z 2:0, a v nadaljevanju niza še dvakrat izgubil servis. V tretjem nizu je Miller, nekdanji najboljši mladinec na svetu, Bedenetu enkrat odvzel servis in s tretjo zmago v medsebojnih dvobojih upravičil vlogo favorita. V tej sezoni je 34-letni Luksemburžan dobil enajsti dvoboj na travnati podlagi od dvanajstih, drugega proti Aljažu Bedenetu.

Izjemen niz Rafaela Nadala

Gilles Müller se bo v osmini finala pomeril z Rafaelom Nadalom, ki je danes proti Rusu Karenu Hačanovu dobil še tretji wimbledonski dvoboj brez izgubljenega niza. Vštevši sedem posamičnih zmag na Rolandu Garrosu je bil to že njegov trideseti zaporedni dobljeni niz na turnirjih največje četverice. Prav v tridesetem pa je moral Španec rešiti tri zaključne žogice Hačanova, ki je na trenutke dokazal, da je lahko Nadal na travi premagljiv. »Začel sem tako odlično, da sem presenetil še sebe. Vedel sem, da ves dvoboj ne bom igral tako vrhunsko, saj je Hačanov odličen igralec. V tretjem nizu sem vračal nekoliko krajše žogice, kar bi me skoraj stalo niza. Skupaj gledano pa sem zelo zadovoljen,« ni skrival navdušenja Rafael Nadal. »Gilles Müller je specialist na travnati podlagi. Za seboj ima odlično sezono in je zelo samozavesten. Čaka me težak preizkus, a verjamem v svoj uspeh,« se je Nadal ozrl na prihodnjega tekmeca.

Angleže je danes tretjič v petih dneh navdušila Johanna Konta, ki se je s prepričljivo zmago s 6:4, 6:1 proti Grkinji Marii Sakkari uvrstila v osmino finala. Britanka upravičuje vlogo tihe favoritke, katere delnice po izpadu številnih favoritk kotirajo vse višje. Odlična je tudi novopečena mamica Viktoria Azarenka, ki se je šest mesecev po rojstvu Lea vrnila na teniška igrišča. Z uvrstitvijo med najboljšo šestnajsterico, kar ji je v Londonu uspelo petič v karieri, jo še štiri posamične zmage ločijo od dobrih dveh milijonov evrov in pol, kolikor jih bosta prejela zmagovalca v moški in ženski konkurenci.

Polona Hercog proti igralki iz elitne deseterice

Vrhunec današnjega dne bo za slovenski šport nastop Polone Hercog. Štajerka je pri 26 letih z uvrstitvijo v tretji krog najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu dosegla enega svojih največjih uspehov. Londonsko pravljico ji bo skušala preprečiti Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki bo imela vlogo velike favoritke. Polona Hercog bo imela priložnost, da se z neobremenjenim pristopom bojuje proti igralki iz najboljše svetovne deseterice, kar se bo zgodilo prvič po majski vrnitvi na teniška igrišča.

Danes se obeta tudi nekaj zanimivih dvobojev v moški in ženski konkurenci. Na papirju bo imel najtežje delo Novak Đoković, ki se bo pomeril proti Ernesu Gulbisu. Latvijec je namreč presenetljivo izločil Argentinca Juana Martina del Potra, hkrati pa velja za izjemno nepredvidljivega igralca. Po dvoboju z Gulbisom bo bržčas jasno, ali ima Srb realne možnosti za osvojitev četrte wimbledonske krone. V teh dneh je Đoković slišal nekaj očitkov iz ust Američana Johna McEnroeja. Nekdanji teniški zvezdnik, v zadnjih letih pa televizijski komentator, je namreč dejal, da ga pot Novaka Đokovića spominja na igralca golfa Tigerja Woodsa, ki se po ločitvi z nekdanjo ženo nikoli več ni vrnil na želeno rezultatsko raven pred propadom zakona. McEnroe je z izjavo namignil, kje se skriva razlog slabših Đokovićevih iger v zadnjem letu…

Kot je v Wimbledonu tradicija, bo v nedeljo prost dan, v ponedeljek pa bodo na sporedu osmine finala v moški in ženski konkurenci.