Woods je pred dnevi odigral prijateljsko rundo s prvouvrščenim golfistom na svetu Dustinom Johnsonom in predsednikom ZDA Donaldom Trumpom. Opazovalci dogajanja so poročali, da je bil Woods pri večini začetnih udarcev precej daljši od Johnsona, ki sicer velja za pravega bombarderja in enega najboljših igralcev na Touru. Navdušen nad njegovo igro je bil Patrick Reed, ameriški junak Ryderjevega pokala in trenutno 23. igralec sveta.

»Ko sem nazadnje igral z njim, se mu je videlo, da ga bolečine ovirajo pri večini udarcev. Zdaj je to povsem drugače. Je sproščen, zdrav in dobre volje. To je spet Tiger iz najboljših let,« je dejal Reed.

Woods bo zaigral na turnirju Hero World Challenge v Albanyju, zvezni državi New York, ki ga organizira njegova fundacija TGR Live. Čeprav turnir ne prinaša točk za pokal Fedex, pa šteje za svetovno lestvico. Na njej 41-letni Woods zdaj zaseda 1199. mesto, a to se lahko naslednji ponedeljek že precej spremeni. Če bo Woods končal turnir, bo napredoval za približno 250 mest, če se bo uvrstil med prvih deset, bo skočil za več kot 500 mest, če pa zmaga, se mu obeta uvrstitev okoli 150. mesta na svetu. Na turnirju brez reza bo sodelovalo le 18 igralcev.

Zmagovalec štirinajstih "majorjev" je nazadnje nastopil februarja na turnirju v Dubaju, ki pa ga je zaradi bolečin v hrbtu končal že prvi dan. Zadnji naslov od skupno 79 v karieri je osvojil leta 2013.