Drama o ugrabitvi vnuka naftnega mogotca Johna Paula Gettyja leta 1973 naj bi kljub temu še vedno prišla v kinematografe 22. decembra, kot je bilo načrtovano pred odločitvijo, da Spaceyja, ki v njem igra Johna Paula Gettyja, zamenjajo z drugim igralcem. Kot Getty bo po novem v filmu, v katerem igrata tudi Mark Wahlberg in Michelle Williams, nastopil Christopher Plummer, ekipo filma pa čaka še veliko dela, saj mora na novo posneti vse prizore, v katerih se je pojavil Spacey.

»Pri filmu sodeluje več kot 800 igralcev, scenaristov, kostumografov in drugih članov ekipe, ki so garali za ta film, nekateri celo več let. Bilo bi zelo nepravično, če bi bili zaradi napak enega igralca kaznovani vsi,« so odločitev komentirali v studiu.

18-letnemu sinu novinarke potisnil roko v hlače

Sicer pa se je slavni igralec včeraj soočil z novo v zdaj že vrsti obtožb o spolnih napadih. Nekdanja voditeljica bostonske izpostave televizije ABC Heather Unruh je na novinarski konferenci povedala, da je Spacey julija lani njenega 18-letnega sina napil in nato grabil za spolovilo.

Oskarjevec naj bi njenega sina v baru v Nantucketu najprej napil, čeprav je bil ta premlad za alkohol, nato pa mu je potisnil roko v hlače. Sin naj bi bil šokiran in ni vedel, kaj naj stori, ko je Spacey nato odšel na stranišče, pa je k njemu pristopila neka ženska in mu svetovala naj pobegne, kar je tudi storil. Unruhova sedaj poziva to žensko, naj se oglasi in potrdi sinovo zgodbo. Spaceyju je Unruhova sporočila, naj ga bo sram. Njen sin sicer takrat ni prijavil napada, ker ga je bilo sram in strah.