Napovednik namiguje, da bi osma epizoda kultne franšize znala biti temačnejša in bolj zaplesti odnose med glavnimi protagonisti. V dve minuti in pol dolgem kolažu posnetkov vidimo, kako Rey (Daisy Ridley) pod mentorstvom Luka Skywalkerja (Mark Hamill) tako zelo napreduje, da je prestrašila celo prekaljenega starega jedija.

Kylo Ren (Adam Driver) nadaljuje boj proti svetli strani, svoji preteklosti in svoji družini. Ob tej priložnost smo videli tudi posnetek princese Leie, ki jo igra pokojna Carrie Fisher. Od bliže smo videli tudi glavnega hudobca, velikega vodjo Snoka (Andy Serkis), za nekaj trenutkov pa smo zopet srečali še nekaj starih znancev ter kakšnega novega. Vse skupaj pa se zaključi z napovedjo velikega presenečenja.

Poslednji Jedi mora odstopati od originalne trilogije

Sedma epizoda, ki je pod taktirko studia Disney in režiserja J. J. Abramsa izšla pred dvema letoma, je doživela velik komercialni uspeh, mnenja glede filma pa so bila deljena.

Nekateri so bili navdušeni, da se je franšiza vrnila h koreninam četrte do šeste epizode in za seboj pustila neposrečeno ekskurzijo cenenega političnega spletkarjenja in udomačevanja fantazijske ezoterike s kvazi znanstvenimi razlagami prve do tretje epizode. Spet drugi so se pritoževali, da je bil film Sila se prebuja celo preveč zvesta koreninam. V šali bi lahko rekli, da je zaradi zvestobe Novemu upanju že skoraj grozilo, da se bo spremenil v klasiko Akire Kurosawe Skrita trdnjava, iz katere je George Lucas močno črpal pri pisanju scenarija za prvi film o jedijih, sili in njeni temni strani.

Osma epizoda si takšnih kritik ne bi smela privoščiti, saj obe skupini gledalcev pričakujeta, da bo postregla z nečim novim in nepričakovanim. Konec koncev je bila to tudi vloga drugega dela originalne trilogije, ki je za mnoge sploh najboljši film franšize doslej. Po videnem v napovedniku, smo lahko optimistični. Zagotovo pa bo film režiserja Riana Johnsona prava vizualna poslastica.