Slaba igra v obrambi je košarkarje Olimpije skorajda stala uspeha v 1. krogu lige ABA. Takrat so se Ljubljančani še rešili, a se iz napak pretirano niso naučili. Cibona je bila precej bolj neusmiljen nasprotnik kot moštvo iz Aleksandrovca in je tako brez večjih težav prišla do prve zmage v sezoni. Košarkarji trenerja Gašperja Okorna bodo v 4. krogu jadranskega tekmovanja v nedeljo ob 17. uri v dvorani Tivoli gostili Crveno zvezdo.

Potek obračuna v Zagrebu bi lahko bil precej drugačen, če gostitelji v prvi četrtini ne bi zadeli kar sedmih izmed enajstih poizkusov za tri točke. Olimpija je namreč na uvodu igrala odlično v napadu, solidna pa je bila tudi v obrambi, a je Cibona zadela kar nekaj težkih poizkusov izza črte 6,75 metra in tako držala korak z gosti.

Ljubljančani so do odmora nekoliko popustili, kar je kaznoval razpoloženi Marko Tomas, ki je v prvem polčasu dosegel 16 točk. Takrat se je zdelo, da moštvu trenerja Okorna obračun že polzi iz rok, kar se je potrdilo na začetku drugega polčasa. Takrat je Olimpijina obramba povsem kapitulirala. Napake so se kar vrstile, gostitelji pa so ponujeno izkoriščali s protinapadi ali povsem odprtimi meti. Zmaji so v zadnjih desetih minutah sicer nakazali željo po preobratu, a v ključnih trenutkih puščali prostega Luko Žorića, ki je unovčil izkušnje in trenerju Slobodanu Subotiću priigral prvo zmago v ligi ABA na klopi Cibone.

»Cibona je do zmage prišla zasluženo. Mi v igri nismo pokazali dovolj bojevitosti in zaradi tega nismo uspeli držati koraka z razpoloženim nasprotnikom. V napadu nismo bili potrpežljivi, obramba pa je bila porazna. Moramo se pobrati in v nedeljo popraviti slab vtis,« je bil jasen Gašper Okorn. Jordan Morgan pa je dodal: »S tako obrambo na gostovanju ne moreš računati na zmago. Napad ni bil slab, a to nikakor ni dovolj. Vsak posameznik se mora zamisliti nad seboj, saj bomo le tako napredovali.«

Liga ABA, ostali izidi 2. kroga: Igokea – Budućnost 98:94 (28:27, 42:47, 73:76, Wright 22; Gordić 25), C. zvezda – M. Bemax 90:80 (26:19, 44:36, 66:51, Rochestie 26; Ennis 21, Čančar 4), Mornar – Partizan 83:81, Zadar – Cedevita 76:92, vrstni red: Cedevita in C. zvezda po 2-0, FMP, Mega B., Mornar, Igokea, Cibona, Olimpija in MZT po 1-1, Partizanin Zadar po 0-2.