Košarkarji Olimpije so zabeležili še tretji poraz v nizu. Po neuspehu proti domžalskemu Heliosu in MZT je bil od njih z 89:79 boljši tudi FMP. Čeprav so bili Ljubljančani po treh četrtinah še v igri za zmago, jih je na koncu pokopal predvsem porazen met za tri točke, saj so bili v 19 poskusih uspešni le enkrat. Strelsko povsem razglašen je bil tokrat Brandon Jefferson, ki je tekmo končal pri šesti točkah, ob tem pa zgrešil vseh devet poskusov izza črte 6,25. Obračun je sicer predčasno končal trener Olimpije Gašper Okorn, ki je bil izključen v zadnji sekundi.

»Union Olimpija je bila dvajset krogov lige ABA tiho. Do 22. kroga nismo prejeli niti ene tehnične napake, ne jaz, ne moji pomočniki. To je bila prva, ki smo jo dobili, in to izključujočo, sekundo do konca tekme. Do konca so nas sprovocirali. Če bi se nam tako sodilo v Ljubljani, bi imeli vsaj dve ali tri zmage več v tem trenutku. Tako pač ne gre. Če mislijo, da je to dobro za ligo, potem ne vem, ali se splača, da se potuje na tekme, da se bojujemo in tekmujemo,« s kritikami na račun sodnikov in njihovega kriterija po tekmi z ekipo FMP Železniki ni skoparil Gašper Okorn. Strateg zmajev v ekipo še drugo tekmo zapovrstjo ni uvrstil kapetana Mirka Mulalića. Zakaj, v klubu ne želijo pojasniti, temveč zgolj sporočajo, da je sestava ekipe v domeni trenerja.

Voda pa medtem že pošteno teče v grlo novomeški Krki, ki si je v derbiju začelja lige ABA s porazom precej zmanjšala možnosti za obstanek v ligi. Na roko jim ni šla niti tekma med Zadrom in črnogorskem Mornarjem. Z 80:62 so se zmage veselili Dalmatinci, ki imajo zdaj enako število točk kot Novomeščani in Črnogorci. Pri Krki sta edina dvomestno število točk dosegla Marko Lukovič (16) in Matic Rebec (13), na drugi strani pa je bil s 24 točkami najučinkovitejši Josh Scott.