Čeprav z večjimi težavami, kot je pričakoval, je trener Olimpije Gašper Okorn v ponedeljek dobil tisto, kar je želel. Njegovo moštvo je na uvodu v ligo ABA prišlo do zmage proti Igokei, a šele po podaljšku. Ljubljančane naslednji obračun v jadranskem tekmovanju čaka jutri, ko bodo ob 18. uri gostovali pri Ciboni, ki jo vodi slovenski trener Slobodan Subotić.

»Proti koncu se mi je že mešalo. V glavi se mi je začel vrteti film iz lanske sezone, ko smo na začetku nekajkrat klonili za točko. Tokrat smo bili bolj zbrani, a vseeno so jih igralci pošteno slišali v garderobi,« je Gašper Okorn v ponedeljek zvečer bentil v Stožicah. Kako ne bi, ko pa je njegovo moštvo nadzorovalo potek obračuna, a zaradi nespametnih potez Igokei dovolilo, da je izsilila podaljšek. »Hvala bogu, da smo se pravočasno prebudili. Bili smo že v klasičnem nokavtu, a je bila reakcija prava. Vseeno ne vem, kaj nam je bilo tega treba. V prvem polčasu smo že vodili za 12, do tega prišli z lepo košarko, a nato nemudoma vse podrli. Imel sem občutek, kot da so imeli igralci dovolj. Ne, v ligi ABA nikoli ni dovolj, ker nobena ekipa ni naivna. Če želimo imeti kaj od tekme v Zagrebu, morajo igralci o tem dobro razmisliti.«

Ali so, bo Okorn dobil odgovor jutri. Ljubljančan je poudaril, da se Cibone ne bojijo in da računajo na drugo zmago. A svojo računico ima tudi nekdanji košarkar in športni direktor Olimpije ter slovenski selektor Slobodan Subotić, ki je v prvem krogu v gosteh pri Megi Bemaxu doživel boleč poraz. »Cibona ima Luko Žorića, ki je hrvaški reprezentant, dodali so Marka Tomasa, na poziciji tri je Marino Rožić, na štirici Cleveland Melvin. Tudi preostali igralci so dobri, pri čemer izstopa Ivan Novačić, ki ima dobro roko. Po kakovosti bi rekel, da so nekje poravnani z nami. Treba je izpostaviti še Subotića, ki je star lisjak. Za zdaj smo še imeli dovolj časa za pripravo, tudi sicer pa smo v pripravljalnem obdobju naredili veliko stvari, saj smo vedeli, da bo med sezono časovna stiska. Hišo smo postavili. Temelji bi morali biti trdni, želimo pa jo še uspešno dozidati,« je slikovit Okorn.

Superpokalna in prva tekma lige ABA je pri Ljubljančanih razkrila, da bodo nosilci igre v tej sezoni Hrovat, Špan ter Američani Oliver, Battle in Morgan. Če bo želela Olimpija v jadranskem tekmovanju igrati vidnejšo vlogo, bo potrebovala izrazitejšo pomoč Kastratija, Radulovića in Badžima. »Kastrati obrambno ni sporen, saj lahko uspešno pokrije skoraj vsakega nasprotnika. Proti Igokei napadalno ni bil pri stvari, zato je igral malce manj. Badžima je zdelala živčnost, saj je bila to njegova prva tekma na višji ravni. Pričakujem, da bo že v Zagrebu pravi. Z Radulovićem pa se veliko pogovarjam. Od njega zahtevam, da v dobrih 15 minutah na parketu pospravi v koš, kar mu Hrovat, Battle in družba dajo na krožnik. Če bo v tem času dosegel denimo osem točk, ujel pet skokov in naredil štiri prave prekrške, lahko rečem samo: 'Sedi, pet!'« je sklenil trener Olimpije.

Liga ABA, 2. krog: Mornar – Partizan -:- (-:-, -:-, -:-, strelca), Zadar – Cedevita -:- (-:-, -:-, -:-, strelca), C. zvezda – M. Bemax sinoči, jutri ob 18. uri: Cibona – Olimpija, ob 20. uri: Igokea – Budućnost.