Le kanuistka Alja Kozorog je v današnjih kvalifikacijah na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Pauju v slovenski reprezentanci ostala brez polfinalne uvrstitve. Drugi kajakaši in kanuisti so bili uspešni. Zaupanje so upravičili Peter Kauzer, Martin Srabotnik (na fotografiji), Žan Jakše in Nina Bizjak.

Izmed 103 kajakašev v kvalifikacijah je Peter Kauzer dosegel 26. čas. »Nisem taktiziral, le s cmokom v grlu sem se lotil proge. Tekmovalec pred mano je udaril četrta vrata in so se zelo majala, saj je startni interval kratek. Tam sem šel potem bolj naokoli in veslal pazljivo. Proga je kratka, odprta, hitra, razlike so majhne, zato sem bil predvsem previden, da tudi sam ne bi udaril kakih vrat,« je kvalifikacijski nastop opisal Peter Kauzer.

»Kvalifikacije so zdaj za mano, ena stopnica je mimo, zdaj se bo treba spočiti in zbrati za jutrišnji finale. Sicer pa sem izredno presenečen nad doseženimi časi, proga je zelo odprta, upam, da bodo to spremenili za polfinale, saj gredo zdaj naprej tudi tisti, ki veslajo bolj na moč in ki morda ne premorejo toliko tehničnega znanja. Računam, da bo proga za polfinale vsaj deset sekund počasnejša, saj nikoli ni bila krajša od devetdesetih sekund. V kvalifikacijah pa je najhitrejši s progo opravil v 77 sekundah,« pravi olimpijski podprvak iz Ria de Janeira.

Poleg Kauzerja je neposredna uvrstitev v polfinale v prvem poskusu brez kazenskih sekund uspela tudi Martinu Srabotniku, ki je postavil enajsti čas in bil tako najhitrejši Slovenec.