Pester nogometni konec tedna je med drugim v Angliji prinesel novo visoko zmago Manchester Cityja, ki je s 5:0 ugnal Crystal Palace in tako na zadnjih petih tekmah zabil že 16 golov, prejel pa nobenega. V Španiji je Real iz Madrida krizo presekal z zmago pri Alavesu (2:1), Barcelona pa je za šesto v nizu s 6:1 odpravila Eibar. Enako serijo kot Katalonci medtem v Italiji držita Napoli in Juventus – prvi je v gosteh ugnal Spal, drugi pa v mestnem derbiju s 4:0 Torino. V Franciji je PSG brez zvezdnika Neymarja po šestih zmagah prvič remiziral (0:0 pri Montpellierju), v Nemčiji pa se še kar muči Bayern, ki je po vodstvu z 2:0 remiziral proti Wolfsburgu (2:2). So pa tudi ta konec tedna svoje v tujih prvenstvih pristavili nekateri slovenski nogometaši.

Če se zadržimo pri že omenjenih najmočnejših ligah, je v prvi vrsti treba omeniti vratarja Jana Oblaka. Ta se je z Atleticom po zmagi v derbiju kroga proti do te tekme neporaženi Sevilli prebil na drugo mesto španskega prvenstva, res pa je, da dela po tem, ko je sredi tedna proti Athleticu iz Bilbaa ubranil enajstmetrovko, tokrat ni imel veliko. Drugače velja za Samirja Handanovića, ki je v dresu Interja na tekmi proti Genoii nekajkrat moral posredovati, ko je kazalo, da se bo s soigralci zadovoljil s točko, pa je Inter dve minuti pred koncem prišel do zmage, s katero se je zasidral pod vrhom italijanskega prvenstva, dve točki za Napolijem in Juventusom. Zmage (2:0) sta se v Italiji s Chievom v Cagliariju veselila tudi Valter Birsa (igral je do 76. minute) in Boštjan Cesar (ni igral), nov poraz, šesti zaporedni, s čimer je njegov klub še edini brez točke, pa je z Beneventom doživel Vid Belec – z 2:0 je izgubil proti Crotoneju. V Nemčiji Kevin Kampl ni igral za Leipzig, v Franciji pa je za Nantes debitiral Rene Krhin, ki je pri zmagi proti Strasbourgu (2:1) igral zadnjih deset minut, medtem ko je celotno tekmo za Caen (zmaga proti Amiensu z 1:0) odigral Jan Repas.

Nekaj slovenskih nogometašev pa se je vpisalo tudi med strelce. Benjamin Verbič je na Danskem za Köbenhavn pri zmagi s 4:0 nad Silkeborgom dosegel prva dva zadetka, Goran Cvijanović na Poljskem za Kielce zmagovitega za 2:1 proti Wisli, v Rusiji je Miral Samardžić za Anži na tekmi proti mariborskemu tekmecu v ligi prvakov Spartaku iz Moskve zadel za 1:1 (na koncu je bilo 2:2), v tamkajšnji drugi ligi pa je Denis Popović dosegel edini zadetek na tekmi njegovega Orenburga in Šinika. V Turčiji je medtem Nejc Skubic za Konyaspor zapravil enajstmetrovko, a se kljub temu veselil zmage z 2:0 proti Akhisarju, v Belgiji je Robert Berič za Anderlecht na tekmi proti Waasland-Beverenu v igro vstopil ob zaostanku z 0:1, a se veselil zmage z 2:1, z enakim izidom pa je proti slovitemu Ajaxu slavil tudi Vitesse Tima Matavža, ki je igral celotno tekmo, a se prvič v tej sezoni po petih zaporednih tekmah ni vpisal med strelce.

Za konec omenimo še trenerje – Matjaž Kek je na Hrvaškem z Rijeko na gostovanju pri Slavenu remiziral (1:1), kar je njegov že šesti remi na gostovanjih v Koprivnici, Slaviša Stojanović je v Latviji z Rigo v gosteh z 2:0 premagal Ventspils, Luka Elsner pa je s Pafosom remiziral (0:0) pri Olympiakosu iz Nikozije.