Ko smo že mislili, da Borut Pahor niti slučajno ne bo presegel objave z dojenčkom, je dan kasneje spet udarilo. S sledilci je delil portret, ki ga je predsedniku v čast očitno narisala deklica z imenom Hana. Tudi v tem primeru ni suhoparil z opisom. Zapisali so namreč, da ga »še kap ne bi mogla tako dobro zadeti kot Hana«, bolj skromni pa so bili s prevodom besedne igre v angleščino, saj so hec poenostavili v »good resemblance«, torej v »očitna, dobra podobnost«.
Ljudje so se ravno navadili, da predsednik Borut Pahor na instagramu stavi na prismuknjenost, a pretekle dni so upravljalci profila stvar še nadgradili. Po novem se Pahor na svoj račun šali še bolj intenzivno, na primer s to fotografijo, na kateri ljubkuje dojenčka. Medtem ko so predsedniški posnetki z otroki in živalmi standardna državniška procedura, za zdaj ostaja manj običajno, da takšno podobo obogatiš s slovenskim in še v angleščino prevedenim podpisom »Mladost in modrost, oboje na levi«.
Poeta Feri Lainšček in Jan Plestenjak sta fotografijo svojega druženja na Muri objavila vsak na svojem instagram profilu. Jan je pripisal, da se na Muri druži z legendo in prijateljem, Lainšček je ostal pri podpisu »Na Muri«. Tematika njunega druženja ostaja neznana, tako kot informacija, ali sta za skupni portret uporabila Janovo palico za delanje selfijev s telefonom. Ker nimata sončnih očal, težko ocenimo, ne dvomimo pa, da se visokorasli in s prsti spretni glasbenik znajde tudi brez priljubljenega pripomočka.

Na Muri z legendo in prijateljem Ferijem Lainsckom. J.

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on

Televizijski voditelj in redni komentator evrovizijskih prenosov Andrej Hofer se je resnično razveselil izleta na Pokljuko in objavil celo serijo fotografij vzpona na dva tisoč metrov visoko Debelo peč oziroma pohajkovanja po planoti. Med posnetki so se znašli goveja juha za tri osebe, krave na pašnikih, nasmejana telovadna poza in počivanje v travi zgoraj brez. Kakor Vardjan pa se je ta teden tudi Hofer že zglasil na Kolodvorski – v tem primeru je svojo lokacijo s fotografijo na instagramu sporočil kar sam.

Pokljuka

A post shared by Andrej Hofer (@laser07) on

Upokojena smučarska megazvezda Tina Maze je minuli konec tedna na neuradnem druženju v Izoli predstavljala svojo avtobiografijo. Poleg pisca Vita Divca sta se ji pridružila še Slavko Ivančič in Iztok Mlakar, ki se jima je tudi zahvalila za prijetno druženje. To se je menda končalo s Tininim klavirskim nastopom v stanovanju gostitelja. Omembe ali zahvale pod fotografijo sicer ni dobil Tinin partner Andrea Massi, si jo pa gotovo zasluži njegova poletno razpoložena srajca v havajskem slogu.

Nepozaben večer v Izoli. Hvala @vitodivac, @mef @iztokmlakar @slavkoivancic sport+music

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83) on

Nekdanji urednik razvedrilnega programa na RTV, dopisnik iz Zagreba, trenutno pomočnik odgovorne urednice tedenskih oddaj informativnega programa – skratka v javnem zavodu dolgo let zaposleni Vanja Vardjan, je objavil fotografijo vzpenjanja po pečini s pripisom, da gre za pobeg s Hudičeve plaže (Satan's beach), ki se sodeč po dodani oznaki nahaja v Grčiji. Dan na plaži je obeležil še z estetsko dovršenim adrenalinskim podvigom – z visoke pečine je mojstrsko skočil v morje z glavo naprej, za kar so mu na družbenem omrežju upravičeno čestitali navdušeni znanci. Kmalu za tem je dopustovanje preselil na Krk, a očitno le za konec tedna, saj so ga ta teden že opazili na hodnikih RTV.

Escape from a Satan's beach..#beach#traveler#greece🇬🇷

A post shared by Vanja Vardjan (@vardjanvanja) on