Do konca svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP se bodo motokrosisti pomerili še na štirih preizkušnjah. Ta konec tedna jih čaka izziv v Uddevalli na švedskem jugozahodu, slovenske barve pa bodo zastopali Tim Gajser ter brata Peter in Jernej Irt.

Omenjeni tekmovalci so v odlični formi, saj so na zadnji dirki v Švici prav vsi osvojili točke, kar se doslej še ni zgodilo. Gajser je bil šesti, brata Irt pa sta z bojevito vožnjo skupaj vknjižila pet točk. Gajser je na Švedskem slavil pred dvema letoma, največ zmag v Uddevalli pa ima vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Antonio Cairoli, ki je na evropskem severu šestkrat stal na najvišji stopnički. »Proga mi ustreza, saj bomo tekmovali na trdi podlagi. Verjamem, da bom na Švedskem nadgradil šesto mesto iz Švice,« se nadeja aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki se je po zadnji preizkušnji odpravil domov, kjer je zavzeto treniral.

Peter Irt se je proti Švedski odpravil samozavestno, poparila pa ga je novica, da se navkljub uspešnemu nastopu v Švici ni uvrstil v slovensko motokros reprezentanco, saj je položaj v kategoriji MX2 dobil Jan Pancar. »Bil sem negativno presenečen, saj sva se s selektorjem pred tednom dni pogovarjala, da bi vozil v kategoriji MX2,« je razočaranje opisal Peter Irt.

Kvalifikacije se bodo na Švedskem začele danes ob 17.10, prva vožnja dirke bo jutri ob 14. uri, druga pa tri ure pozneje.