Belgijska proga se ponaša s specifično konfiguracijo in je edinstvena na koledarju svetovnega prvenstva. Za marsikoga je v preteklosti že pomenila prelomnico v sezoni. Leta 2012 je med drugim gostila tudi prestižno dirko za pokal narodov, na kateri je reprezentanca ZDA po dolgih letih prevlade izgubila naslov svetovnega prvaka, ki ga od takrat še ni osvojila.

Tim Gajser upa, da bo zanj belgijska dirka pomenila pozitivno prelomnico, saj v Lommelu še nikoli ni stal na zmagovalnem odru, čeprav je lani v drugi vožnji zmagal. Glede na vzpon forme, pa lahko že v nedeljo opravi ta izziv. Gajser se s tovarniško ekipo HRC v Belgiji nahaja že od začetka tedna, saj so opravili testiranje amortizacije in pripravili nastavitve motorja za peščeno podlago. Po besedah Bogomirja Gajserja so opravili dobro delo in so pripravljeni na dirko. Tudi dirkačevi občutki so dobri.

Gajser po poškodbi stopnjuje formo

Svetovni prvak upa, da bo izboljšal tretje mesto z zadnje dirke v Loketu. »Glavni cilj od češke dirke so bili trdi treningi. Iz tedna v teden je viden napredek in stopničk na Češkem sem bil zares vesel. Z ekipo smo v Belgiji opravili nekaj treningov, upam, da bom dosegel morda celo boljši rezultat kot na Češkem,« je optimistično napovedal Gajser, ki je v seštevku svetovnega prvenstva ta čas na petem mestu.

Vodilni v SP Italijan Antonio Cairoli je letos razred zase in ostaja prvi favorit za zmago tudi v nedeljo. Od njegove zmage v Lommelu so minila že tri leta, vendar je Cairoli že velikokrat dokazal, da s takim terenom nima težav. Nevaren bo tudi domačin, Belgijec Clement Desalle, ki bo imel poleg domačega terena ob progi še domače navijače. Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja dirke za SP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.