Poletje je pravi čas tudi za sladkanje. A ker nočete v kuhinji preživeti dlje časa, kot je potrebno, je vedno dobro imeti na voljo recept, ki ne vzame veliko časa, rezultat pa je vrhunski. V samo petih minutah lahko pripravite sladico, ki bo vam in vašim bližnjim vzela sapo.

Tokratni recept ne vsebuje veliko sestavin, vse pa so sezonske. Ker so češnje ravno sedaj v sezoni, je pravi čas, da jih pripravite. Lahko uporabite tudi višnje ali pa kakšne druge robidnice. Namesto rumovega sladkorja lahko uporabite kanček ruma. Če pa pripravljate sladico tudi za otroke, lahko rum brez skrbi izpustite.

Ajdov kruh z orehi je čudovita izbira za to sladico, lahko pa uporabite kateri koli drug kruh, ki vam je všeč.

Mandljevi lističi lepo dopolnjujejo to sladico, lahko pa jih nadomestite s kokosovimi lističi ali pa jih izpustite.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

4 kosi (polnozrnatega ali ajdovega z orehi) kruha

200 g skute

1/2 žličke limonine lupinice

1 žlička rumovega sladkorja (pol za češnje in pol za k skuti) (če ne najdeš tega sladkorja, potem uporabi žličko ruma in 1/2 žličke sladkorja)

1 skodelica izkočiščenih češenj

popečeni mandljevi lističi (za okras)

1/2 limonine lupinice (za okras)

Olje

PRIPRAVA

Kose kruha po eni strani pokapajte z oljem in na obeh straneh popecite na rebrasti ponvi. Dodatnega olja ni treba dodajati.

Češnjam odstranite koščice in jih narežite na pol, potem pa jih stresite v ponev in jim dodajte rumov sladkor. Kuhljajte jih le toliko minut, da se češnje malenkost zmehčajo – ne delajte marmelade iz njih.

Skuto zmešajte z limonino lupinico in rumovim sladkorjem. Skuto namažite na popečen kruhek, nanjo razporedite zmehčane češnje, potem pa le okrasite z popečenimi mandljevimi lističi in limonino lupinico ter takoj postrezite.