Primorska posadka si je po predlanskem zlatu in lanskem bronu na evropskih prvenstvih na severovzhodu Grčije prijadrala še prvo medaljo na tekmovanju najboljših svetovnih jadralk. Mrakova in Macarolova sta s tem močno izboljšali svoj dosežek z zadnjih dveh svetovnih prvenstev, ko sta zasedli 13. in 32. mesto. Dvojec je sicer dobro nastopal ves minuli teden, da se jima nasmiha zmagovalni oder, pa je postalo jasno po petkovi predzadnji regati, ko sta s 50 osvojenimi točkami zaostajali le za končnima zmagovalkama Poljakinjama Agnieszko Skrzypulcovo in Irmino Mrozek Gliszczynsko ter srebrnima Britankama Hanno Mills in Eilidh McIntyre.

Na zaključni sobotni regati, na kateri je nastopilo deset najboljših jadrnic, štele pa so se dvojne točke, sta bili Slovenki po dolgem čakanju na ugoden veter na prvem obratu četrti, na drugem pa sta padli na osmo mesto. Pozicijo sta nato zadržali vse do cilja, kar je ob slabši predstavi njunih največjih konkurentk za odličje, Nizozemk Afrodite Zegers in Anneloes Vna Venn, zadostovalo za ubranitev tretjega mesta v skupnem seštevku.

»Že pred nastopom smo se odločili, da bova pokrivali Nizozemki, ki sta na svetovni lestvici prvi, kar pa ni pravi pokazatelj moči. Na polovici stranice v veter sta nama nekoliko zbežali, ampak sva jima v nadaljevanju malo pred bojo dobro odvzemali veter in se jima povsem približali. Obračali sva takoj za njima ter ju pokrivali celotno stranico z vetrom, kjer se je nato naš dvoboj zares začel, vendar sva bili uspešnejši in regato za medalje presrečni končali pred njima,« je po prijadranem bronu povedala Tina Mrak.