Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Martina Breznik - Hiša Raduha, Luče: S postrvjo lovi ribiče
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Splošno
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Nika
  • Moj dom
    • Vrt in okolica
    • Arhitektura
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
Kuharski portret

Martina Breznik - Hiša Raduha, Luče: S postrvjo lovi ribiče

Pravijo ji pionirka slovenskega slow fooda, sama pa pravi, da je kuhinja v Hiši Raduha le nadaljevanje in spoštovanje odličnih kuharic, »moje mame, babice in prababice«. Martina Breznik je že četrta generacija kuharic gostilne iz Luč v Savinjski dolini, ki deluje od leta 1875. V kuhinji je živela vse od otroštva, ko je pri kuhi pomagala mami, zato je bilo skoraj nemogoče, da bi se izognila svoji usodi – da nadaljuje tradicijo Raduhe in ji sčasoma ter ob pomoči svoje družine, vključno z možem Matjažem, vtisne svoj pečat. In ko je ta pečat prišel, je bil tak, da ga ni spregledal noben pravi gurman. »Trudim se, da krožniki govorijo zase in zame. Skozi kakovost jedi ljudem posredujem naravo in vse njene odtenke na svoj način, začinjeno,« svojo kuhinjo opiše Martina Breznik, ki ob inovativnosti, ki jo vnaša v svoje jedi, vedno upošteva tudi tradicijo. »Tradicija je lahko velika prednost, vendar ima svoje pomanjkljivosti – sama je dolgočasna, zato potrebuje inovativnost.« Ta kombinacija v Hišo Raduha, kjer se lokalne jedi srečujejo s kreativnostjo francoske kuhinje, privablja tako domače jedce kot – in predvsem – tuje turiste, med katerimi so zlasti ribiči in pohodniki iz Francije, Švice, Nemčije in Avstrije. Prav vsi uživajo v njenih unikatnih juhah in sladicah, še posebno pa postrveh, pripravljenih na različne načine, od karpača in dimljene ter poširane postrvi do terine, s katero je Martina Breznik pred leti osvojila tudi naslov za najboljšo jed v Sloveniji. tb

tb
12. julij 2017 00:01 12. julij 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min
Kuharski portret
tb
12. julij 2017 00:01
12. julij 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Fotografije
    Martina Breznik - Hiša Raduha, Luče: S postrvjo lovi ribiče

    (Foto: Boštjan Tacol)

    Martina Breznik - Hiša Raduha, Luče: S postrvjo lovi ribiče
    kuharski portret portret kulinarika Martina Breznik Hiša Raduha Luče

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Robert Prinčič - Čompa, Ljubljana: Mojster mesa na žaru

    Robert Prinčič - Čompa, Ljubljana: Mojster mesa na žaru

    05.07.2017

    Športni pedagog, po domače učitelj telovadbe, povrhu pa še odlikovani karateist Robert Prinčič, Robi, kot ga kličejo prijatelji – kar pa, kdor ...

    Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice: Beli Debeluh z zlatimi testeninami in vini

    Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice: Beli Debeluh z zlatimi testeninami in vini

    21.06.2017

    »Zelo rad pripravljam testenine, spoštujem tradicionalne in tipične recepte, rad pa tudi eksperimentiram,« je lani dejal Jure Tomič, ko je s...

    Kuharski portret  - Jorg Zupan, Atelje, Ljubljana: Iz Debele race v Smrekarjev hram

    Kuharski portret - Jorg Zupan, Atelje, Ljubljana: Iz Debele race v Smrekarjev hram

    14.06.2017

    Jorg Zupan, 30-letni kuhar, ki je minuli teden v nekdanjem Smrekarjevem hramu, zdaj znanem kot Atelje, nahranil tudi igralca Billa Murrayja, težko...

    Kuharski portret – Igor Loverčič, Gostilna Žeja: Mesar, ki plava med ribami

    Kuharski portret – Igor Loverčič, Gostilna Žeja: Mesar, ki plava med ribami

    07.06.2017

    Gostilna Žeja, ki že 23 let skrbi za pestrejšo kulinarično ponudbo v Spodnji Vipavski dolini, ni namenjena temu, da boste v njej gasili žejo.

    Kuharski portret, Mara Borac / As, Ljubljana: S Popetom že 25 let

    Kuharski portret, Mara Borac / As, Ljubljana: S Popetom že 25 let

    24.05.2017

    Čeprav ob omembi Asa, restavracije, v kateri se zbira ljubljanska smetana, vsak najprej pomisli na njenega lastnika Svetozarja Popovića - Popeta, ki...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost