Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice: Beli Debeluh z zlatimi testeninami in vini
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Splošno
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
Kuharski portret

Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice: Beli Debeluh z zlatimi testeninami in vini

»Zelo rad pripravljam testenine, spoštujem tradicionalne in tipične recepte, rad pa tudi eksperimentiram,« je lani dejal Jure Tomič, ko je s polnozrnatimi fusilli s kozjim sirom in bučo zmagal na petem svetovnem prvenstvu Barillinega tekmovanja v pripravi testenin. A 36-letni kuhar in sommelier, ki ima rad presna živila in morske sadeže, zato pa tudi japonsko hrano, ni dober samo v pripravi testenin. Gurmani iz Hrvaške v njegovo Ošterijo Debeluh v Brežicah prihajajo na zrezke, rostbif in njegove interpretacije slovenskih jedi, od dimljene postrvi, kanelonov z bučkami in kozjim sirom do sladic, kot so borovničeva pita in domače praline, pa tudi zaradi bogate vinske karte, na kateri je kakih 250 domačih in tujih etiket. »Kuhanje me navdušuje: novi izdelki, novi slogi, nove tehnike in seveda dizajn in inovacije,« o svojem odnosu do kuhanja pravi Tomič, ki je po študiju živilstva in prehrane kuharske izkušnje nabiral v manjših restavracijah, potem pa odprl svojo gostilno in postal tudi član združenja Les jeunes restaurateurs d'Europe. Svojega Debeluha je odel v belino, od belih prtov in krožnikov do bele dekoracije, nato pa obarval z jedmi, zaradi katerih jedci, če gre sklepati po komentarjih, to brežiško oazo dobre jedače in pijače zapuščajo zadovoljni, mogoče pa tudi za kakšen gram debelejši. tb

Boštjan Tacol
21. junij 2017 00:00 21. junij 2017 0:00
Predviden čas branja: 1 min
Kuharski portret
Boštjan Tacol
21. junij 2017 00:00
21. junij 2017 0:00
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice: Beli Debeluh z zlatimi testeninami in vini
    Kuharski portret Jure Tomič Ošterija Debeluh

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Kuharski portret  - Jorg Zupan, Atelje, Ljubljana: Iz Debele race v Smrekarjev hram

    Kuharski portret - Jorg Zupan, Atelje, Ljubljana: Iz Debele race v Smrekarjev hram

    14.06.2017

    Jorg Zupan, 30-letni kuhar, ki je minuli teden v nekdanjem Smrekarjevem hramu, zdaj znanem kot Atelje, nahranil tudi igralca Billa Murrayja, težko...

    Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju

    Roberto Monas - Italijan na slovenskem podeželju

    31.05.2017

    O tem, od kod prihaja in kje je zdaj kuharski mojster Roberto Monas, marsikaj pove že ime njegove gostilnice Krtina D'Ampezzo. Igra besed, ki hkrati...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost